Apa îmbuteliată din magazine colcăie de bacterii. Vezi care este cea mai curată şi ce trebuie să eviţi când mergi la cumpărături

19 sortimente de apă dintr-un supermaket au fost verificate la Direcția Sanitară Veterinară (DSV) Bucureşti, iar rezultatele sunt dezastruoase. 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă. Trei dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori, adică colcăie de microorganisme.

07 nov. 2016, 10:24
Apa îmbuteliată din magazine colcăie de bacterii. Vezi care este cea mai curată şi ce trebuie să eviţi când mergi la cumpărături

Din punct de vedere tehnic, testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa plată de băut, test repetat de două ori: odată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius. La primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).

19 sticle cu apă au fost luate de pe raft şi au fost duse la DSV. Printre sortimentele testate au fost și trei de import, una dintre ele, San Benedetto, Italia, fiind „apă necurată” campioană, în sensul că depășește limita de bacterii de 15 ori! Potrivit libertatea.ro, din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul de curăţenie. Asta însemană că 68% din apa din magazine colcăie de bacterii.

Este uimitor că după scandalul din primăvară, când Autoritatea Națională pentru Protecția Consuamtorului (ANPC) a depistat cinci sortimente de apă cu depășiri ale normelor admise, nici până astăzi situația nu s-a ameliorat, iar românilor li se vinde în continuare otravă pe post de apă de băut.

Vezi si: Când trebuie să bei apă RECE şi când să bei apă CALDĂ