APA şi AERUL de mare te ajută să scapi de unele boli

În concediu poţi foarte uşor să îmbini "utilul cu plăcutul" şi astfel să profiţi de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iată ce boli poţi trata cu succes pe litoral.

04 iul. 2014, 19:28
APA şi AERUL de mare te ajută să scapi de unele boli

O „împachetare cu nămol” la malul mării este oricând bine primită de articulaţii. Efectul binefăcător al tratamentelor cu nămol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare şi musculare, a nevralgiilor reumatice, scrie clicksanatate.ro.

Mai mult, cercetările ştiinţifice au demonstrat că o baie caldă de nămol este foarte relaxantă şi că un tratament de numai câteva minute va îndepărta în totalitate stresul acumulat.

Mai mult, apa de mare este foarte bună în cazul rănilor. Această apă minerală conţine clor, sodiu, magneziu şi sulf, o combinaţie benefică pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii şi intensifică metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.

De asemenea, apa de mare poate fi băută ca o apă minerală obişnuită, după ce a fost diluată cu apa dulce, până la obţinerea unei concentraţii maxime de 2g săruri/litru. Se mai poate folosi pentru gargară, în gingivite, stomatite sau la comprese pentru răni.

Algele din mare combat celulita. Algele sunt bogate în calciu, fosfor, potasiu, azot, fier, sulf, magneziu , iod şi cobalt şi au rolul de a elimina toxinele din epidermă şi de a combate celulita.

În plus, o simplă plimbare pe malul mării sau pe digurile amenajate aduce un plus sănătăţii noastre. Prin respiraţie, aerosolii ajung în plămâni, iar de aici sunt absorbiţi de organism şi pătrund în profunzime în toate straturile. Picăturile din apa de mare vor reduce în mod natural secreţia de mucus şi pe cea bronşică şi le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronşitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bronşic şi ameliorează capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult, aceştia tratează şi alergiile şi stările de astenie şi anxietate.

Citeşte şi Top cele mai frecvente boli de vară la copii