O staţiune din Vâlcea, distrusă de viitură. Turiştii veniţi în vacanţă au văzut moartea cu ochii

În Băile Olăneşti, turiştii veniţi în vacanţă au văzut moartea cu ochii. Apele învolburate s-au revărsat, iar maşinile au plutit la propriu pe străzi. De asemenea, mai multe case şi pensiuni au fost distruse de viitura care depăşea un metru înălţime.

30 iul. 2014, 09:53
O staţiune din Vâlcea, distrusă de viitură. Turiştii veniţi în vacanţă au văzut moartea cu ochii

Turiştii aflaţi în staţiunea Olăneşti au trecut prin clipe de groază, în momentul în care apele au început să se reverse, informează România TV. Maşinile acestora, aflate în parcări au fost luate de ape. Apele nu au iertat nici pensiunile localnicilor. Mai multe case şi pensiuni au fost distruse de viitura care depăşea un metru înălţime.

Citeşte şi Inundaţiile amână şedinţa săptămânală de Guvern. Executivul acordă alimente şi bani sinistraţilor

Localnicii sunt disperaţi, mai ales că se anunţă alte coduri portocalii de ploi, precum şi cod roşu de inundaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ploi torenţiale în perioada 31 iulie, ora 3 – 1 august, ora 03. Va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi izolat peste 70 l/mp, în cursul nopţii de miercuri spre joi (30/31 iulie) în judeţul Caraş-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie şi în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Citeşte şi Doi oameni au murit în Argeş şi altul este dat dispărut, în urma viiturilor apocaliptice

În intervalul 31 iulie, ora 3 – 1 august, ora 10, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul ţării, precum şi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Banat, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

De asemenea, mai multe drumuri în Vâlcea sunt închise.

Potrivit Infotrafic, în urma precipitațiilor abundente, circulația rutieră este întreruptă pe următoarele drumuri naționale :

– în județul Vâlcea – DN65C, în zona Măldărești; pe DN7A Brezoi – Voineasa, circulaţia a fost permisă pentru scurt timp, pe un fir, în zona Malaia, însă drumul rămâne închis ; în oraşul Călimăneşti încă se curăţă partea carosabilă, iar traficul rutier se desfăşoară pe centura ocolitoare (DN7CC);

Citeşte şi COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Argeş