Aplică o coajă de banană pe frunte şi durerea de cap trece ca prin miracol

Potrivit statisticilor medicale, episoadele migrenoase acute sunt o afecțiune foarte răspândită la noi în țară. Durerile de cap sunt însoțite adeseori de sensibilitate la lumină, greață, amețeală și tensionarea gâtului și a spatelui.

04 mai 2017, 06:38
Aplică o coajă de banană pe frunte şi durerea de cap trece ca prin miracol

Sunt cazuri când medicamentele fără prescripție medicală precum aspirina sau ibuprofenul nu reușesc să calmeze migrenele, sau nu pot fi folosite din cauza intoleranței la astfel de substanțe medicamentoase. Când farmaceuticele nu sunt o soluție, avem întotdeauna la dispoziție remedii naturale, dintre care unele chiar deosebit de eficiente!

Iată cele mai bune remedii naturale pentru calmarea migrenelor:

Compresele cu gheață și coajă de banană

Specialiștii Clinicii Mayo recomandă aplicarea de comprese reci pe frunte și pe gât pentru alinarea migrenelor. Alături de comprese cu gheață, medicii sfătuiesc inclusiv menținerea în contact cu fruntea a unei coji de banană proaspăt decojite. Potasiul absorbit prin piele ajută la calmarea durerilor migrenoase, informează specialiștii.

Cofeina

Pentru eficiența sa dovedită la calmarea durerilor de cap, cofeina intră de multe ori și în componența analgezicelor farmaceutice. Cofeina este un bun antiinflamator natural și, atunci când este combinată cu alte antiinflamatoare și analgezice fără prescripție medicală, le potențează efectul terapeutic cu până la 40 la sută. Ai grijă doar să eviți supradozele!

Ghimbirul

Un studiu desfășurat în 2014 a arătat că praful de ghimbir produce efecte analgezice similare medicamentelor pentru migrene, dar fără efecte adverse.

Citeşte mai mult pe secretele.com