APOCALIPSA VIKINGĂ: Cum ar trebui să se sfârşească lumea ASTĂZI

APOCALIPSA VIKINGĂ: Profeţia Maya nu s-a adeverit. Toate cometele şi meteoriţii, în afara celui de la Celiabinsk, au zburat pe lângă Pământ. Oare în sfârşit putem să răsuflăm uşuraţi? Nici pe departe. În anul 2014 ni se propun două variante ale sfârşitului lumii.

22 feb. 2014, 06:07

APOCALIPSA VIKINGĂeste aşteptat pe 22 februarie. În anul 2014 a venit rândul vikingilor să ne sperie cu un apropiat şi inevitabil sfârşit al lumii, cu un nor de acid care provine din centrul galaxiei şi distruge absolut totul în calea sa. Potrivit mitologiei nordice, momentul Apocalipsei este mai aproape decât s-ar putea crede, iar sâmbătă, pe 22 februarie, pământul se va despărţi în două şi îi va elibera astfel pe locuitorii Lumii subterane, a cărei zeiţă ar fi temuta Hel.

Se pare că aceste evenimente care precedă Apocalipsa Vikingilor au început deja, după ce lupul Fennir, fiul lui Loki, a evadat din închisoare, iar şarpele gigant Migard a ieşit din ocean. De asemenea, Ragnorak este descrisă în proza Edda din secolul al 13-lea, scrisă de Snorri Sturluson. Vikingii cred că Ragnarok are loc după trei ierni îngheţate şi fără nicio vară între ele.

APOCALIPSA VIKINGĂ: Vadim Şcerbakov ne va relata ce se poate întâmpla deja pe 22 februarie 2014.

„Mass-media încearcă să facă în jurul acestei date aceeaşi zarvă ca şi în jurul profeţiei Maya. Dar toate acestea nu sunt altceva decât specule. În cântecele scrise în islandeza veche despre zeii şi eroii din mitologia scandinavă se relatează despre o iarnă de trei ani, care trebuie să preceadă sfârşitul lumii. Însă după cum ştim, în ultimii trei ani a avut loc schimbarea anotimpurilor”.

Aşadar, sfârşitul lumii conform scenariului miturilor scandinave nu trebuie să ne ameninţe. Dar cine ştie? Poate că în unele ţări, oamenii nu au reuşit să se bucure de zilele toride de iulie şi ei riscă mai mult decât noi.

În ceea ce priveşte norul gigantic de acid cu o suprafaţă de 16 milioane de kilometri, generat de o gaură neagră şi care se îndreaptă spre noi din centrul galacticii cu o viteză uriaşă, potrivit datelor observatorului american Chandra, el va ajunge pe Pământ pe 1 iunie 2014 şi va distruge întreaga civilizaţie. Oamenii de ştiinţă americani au constatat că acest „nor” distruge totul în calea sa, planete, stele şi asteroizi. Deci, nimeni nu va scăpa de el. Interesant, cât de repede va avea loc procesul distrugerii lumii noastre? Dacă vom da crezare datelor observatorului Chandra, viteza norului este egală cu viteza luminii. Aşadar, noi nici măcar nu vom avea timp să ne speriem şi să ne dăm seama că suntem deja morţi. Dar, oamenii de ştiinţă ruşi nu sunt de acord cu acest punct de vedere.

APOCALIPSA VIKINGĂ: Astrofizicianul Mihail Odinţov a declarat următoarele pentru Vocea Rusiei.

„Pentru a fi precişi, trebuie să relevăm faptul că observatorul Chandra a făcut această „descoperire” încă în anul 2005. Atunci ei au relatat despre o emisie gigantică de substanţe dintr-o gaură neagră super-masivă, înregistrată pentru prima oară în istoria observaţiilor. Emisia a avut loc la o distanţă de 2,5 miliarde de ani lumină de noi. Chiar dacă am presupune teoretic că norul de acid se deplasează cu viteza luminii, ceea ce este imposibil, deoarece el are greutate şi alţi factori, care nu-i permit să dezvolte o asemenea viteză, acest „nor” se va apropia de noi peste foarte, foarte mult timp”.

APOCALIPSA VIKINGĂ: Experţii de la Centrul Vikingilor Jorvik au prezis că sfârşitul lumii, pe 22 februarie, va coincide cu marea finală a celei de-a 30-a ediţii a Festivalului JORVIK.

Potrivit grupului, sunetul unui corn străvechi a putut fi auzit pe deasupra acoperişurilor din York anul trecut, pe 15 noiembrie, sub forma unui „purtător de necaz şi începutul unei numărători inverse până la Apocalipsa Nordică”.

„Ragnarok este ultimul punct de cotitură din mitologia vikingă, atunci când zeii decad şi mor, aşa că este într-adevăr un eveniment care nu ar trebui subestimat”, spune directorul festivalului, Danielle Daglan.

Potrivit acesteia, în ultimii doi ani au existat numeroase profeţii pentru sfârşitul lumii, aşa cum a fost prezis de clarvăzători, ghicitori şi vizionari, „dar sunetul cornului este posibil cel mai bun indicator de până acum că versiunea vikingă a sfârşitului lumii va avea loc  cu adevărat pe 22 februarie”.

Festivalul, care are loc între 15 şi 23 februarie, promite să-i echipeze pe vizitatori cu uneltele necesare pentru a supravieţui apocalipsei, de la vânat pentru cei mai puternici războinici până la antrenarea copiilor pentru dezvoltarea aptitudinilor de luptă.

Dacă totuşi apocalipsa nu va lovi umanitatea sâmbătă, adaugă independent.co.uk, se va adăuga seriei considerabile de profeţii eşuate, incluzând Apocalipsa Maiaşă, care a spus că lumea urma să fie distrusă de un obiect interplanetar pe 21 decembrie 2012.

APOCALIPSA: 9 moduri REALE prin care ar putea veni sfârşitul lumii

9. Încălzirea globală

Schimbările climatice par să alcătuiească unul dintre cele mai populare subiecte. Mulţi oameni de ştiinţă susţin că schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare a omenirii în acest moment. Nu este exclus ca în scurt timp, condiţiile climatice extreme să devină mai severe ducând la creşterea secetei în unele zone, la schimbarea distribuţiei animalelor şi a bolilor şi la scufundarea zonelor joase ca urmare a creşterii nivelului mării. 

Vezi şi: Un profesor de la Cambridge aruncă BOMBA: 2014, anul care va schimba lumea. Află explicaţia ISTORICĂ 

Aceste schimbări venite una după alta pot duce la instabilitate politică, secete mari, foamete, colaps economic şi alte modificări care ar putea face ca supravieţuirea să devină extrem de grea. 

8. Asteroidul

Această teorie stă la baza filmelor care prezintă distrugerea lumii, dar şi oamenii de ştiinţă se tem de dezastrele pe care le-ar produce contactul cu o rocă spaţială. Ce-i drept, nu este de mirare faptul că oamenii de ştiinţă îşi pun astfel de probleme dacă ne gândim că un meteorit a dus la dispariţia dinozaurilor sau că în 1908, un alt meteorit a ras 2.000 de kilometri pătraţi din pădurea siberiană. Poate şi mai înfricoşător este faptul că astronomii nu deţin informaţii decât despre un număr foarte mic de roci spaţiale din sistemul solar. 

CITEŞTE ŞI: APOCALIPSA este aproape. PREZICERI ÎNFRICOŞĂTOARE ale lui NOSTRADAMUS pentru 2014 VIDEO

7. Pandemiile

Noi agenţi patogeni letali se ivesc de la an la an. Recent, ne-am confruntat cu probleme produse de SARS (sindromul respirator acut sever), gripa aviară şi de coronavirusul MERS. Specialiştii susţin că din cauza economiei globale extrem de incontrolabile, o boală letală s-ar putea răspândi ca focul. „Ameninţarea impusă de o pandemie este foarte reală”, au subliniat specialistul Joseph Miller. 

6. Dezastrele create în laborator

Nu numai bolile naturale ar putea prezenta un pericol serios la adresa umanităţii.

În 2011, comunitatea ştiinţifică a fost indignată de faptul că cercetătorii au realizat o versiunea mutantă a gripei aviare H5N1, care a fost transmisibilă la dihori prin aer. Rezultatele au stârnit temeri legate de faptul că bolile letale create în laborator ar putea scăpa din laborator, cauzând o pandemie.

5. Fungii

Deşi ameninţările bacteriene sunt periculoase, cele fungice sunt şi mai înfiorătoare, susţine David Wake, de la Muzeul de Zoologie a Vertebratelor din cadrul Universităţii California, Berkeley.

„Am avut o nouă boală fungică specifică amfibienilor care a avut efecte devastatoare”, a declarat acesta explicând că ciuperca a decimat populaţia de broaşte din Statele Unite. 

O ciupercă la fel de fatală pentru oameni ar fi o catastrofă. În cazul bacteriilor, care sunt şi ele periculoase, avem antibioticele care ne pot salva. În schimb, despre tratarea fungilor se cunosc mult mai puţine informaţii. 

Citeşte şi PROFEŢIA ŞOC a lui Nostradamus care e pe cale sa se împlinească

4. Războiul nuclear

Mulţi oameni de ştiinţă continuă să se teamă de ameninţarea clasică care ar putea pune capăt lumii: războiul nuclear global. 

Dacă astfel de arme ar ajunge pe mâinile unor răufăcători, lumea ar fi într-un pericol inimaginabil. 

Anul trecut, specialiştii de la  Bulletin of the Atomic Scientists, au setat Ceasul Apocalipsei la cinci minute de miezul nopţii, arătând cât de aproape este umanitatea de a fi distrusă de o armă nucleară sau biologică. 

3. Ascensiunea roboţilor

Se pare că maşinile programate să ucidă nu sunt chiar atât de departe de a deveni realitate. Recent, Naţiunile Unite au cerut ca roboţii să nu aibă voie să ucidă, tocmai de teamă ca nu cumva tot mai multe ţări să dorească să le dezvolte. 

Mulţi specialişti în IT cred că singularitatea, punctul în care inteligenţa artificială depăşeşte inteligenţa umană, nu este departe. Oamenii de ştiinţă încă discută problemele de etică referitoare la aceşti roboţi, dar un lucru este clar: multe aspecte pot scăpa de sub control atunci când roboţii hiperinteligenţi vor fi fi dotaţi cu arme letale. 

2. Suprapopularea

Tema de o lume suprapopulată există din secolul al XVIII-lea, de când Thomas Malthus a prezis că odată cu creşterea populaţiei ne vom confrunta cu foamete şi alte probleme similare. 

Cu o populaţie de 7 miliarde de indivizi, care va continua să crească, mulţi oameni cred că suprapopularea ne-ar putea aduce sfârşitul. Fireşte, nu toată lumea este de acord. Mulţi specialişti cred că această tendinţă de creştere a populaţiei se va stabiliza în următorii 50 de ani şi că umanitatea va găsi moduri inovatoare prin care să facă faţă cu succes problemelor impuse de suprapopulare. 

Citeşte şi: Baba Vanga, previziuni de groază pentru anul 2014 

1. Efectul bulgărelui de zăpadă

Mulţi oameni de ştiinţă se tem să omenirea va fi zguduită de doar de unul dintre scenariile anterioare, ci de mai multe la un loc. 

De exemplu, încălzirea globală ar putea creşte numărul de agenţi patogeni . Între timp, distrugerea ecosistemelor ar putea face ca hrana să devină din ce în ce mai rară. Aşadar, în loc ca omenirea să fie distrusă de o catastrofă, ce ar putea fi afectată de un lanţ de evenimente negative majore.