Apple ar putea pierde miliarde de dolari după descoperirea unui puşti de 17 ani legată de bateriile iPhone

Tyler Barney, 17 ani, a descoperit că Apple încetineşte intenţionat iPhone-urile vechi, forţându-i astfel pe utilizatori să treacă la următorul model, după ce a observat că telefonul său, iPhone 6, nu mai mergea bine, informează Daily Mail.

RomaniaTV.net
29 dec. 2017, 20:02
Apple ar putea pierde miliarde de dolari după descoperirea unui puşti de 17 ani legată de bateriile iPhone

Tânărul a spus că telefonul lui abia mai mergea aşa că a încercat şi telefonul fratelui său, acelaşi model, dar achiziţionat mai recent, şi a observat că al lui a mers mai bine.

A mai întrebat şi i s-a sugerat să schimbe bateria telefonului. A făcut întocmai şi performanţa telefonului s-a îmbunătăţit dramatic. Barney a scris despre experienţa sa pe Reddit, iar postul său a devenit viral, apoi compania americană s-a văzut nevoită să recunoască că încetineşte vechile modele din cauza deteriorării bateriei telefoanelor.

Pentru a îndrepta puţin situaţia, Tim Cook, CEO-ul Apple, le-a cerut scuze utilizatorilor pentru această situaţie, compania a redus preţul de înlocuire a bateriei cu 50 de dolari şi o nouă actualizare a sistemului de operare le-ar permite utilizatorilor să vadă starea de sănătate a bateriei.

Totuşi, mai mulţi clienţi dau în judecată compania Apple, iar pierderile ar putea fi de miliarde de dolari.