Apple este dat în judecată de Nokia din cauza unor dispute pe tema brevetelor de licenţă

Nokia intentează un proces împotriva companiei Apple din cauză că aceasta a încălcat 32 de brevete de licenţă tehnologice, procesele fiind deschise în trei instanţe de judecată din Germania şi una din Texas, potrivit BBC.

22 dec. 2016, 09:34
Apple este dat în judecată de Nokia din cauza unor dispute pe tema brevetelor de licenţă

Acuzaţiile vizează brevete pentru display, interfaţa cu utilizatorul, software, antene, seturi de chipuri şi codarea video.

Marţi, Apple a demarat acţiuni juridice împotriva Acacia Research şi Conversant Intellectual Property Management, pretinzând că a conspirat cu Nokia pentru a lua bani de la Apple.

„De când a fost de acord cu o licenţă care acoperă câteva brevete din portofoliul Nokia Technologies, în 2011, Apple a refuzat ofertele următoare făcute de Nokia pentru a licenţia alte invenţii brevetate care sunt folosite de mai multe produse Apple”, potrivit Nokia, scrie Mediafax. 

În perioda 2009-2011, cele două companii au fost implicate într-o serie de acţiuni legale pe tema brevetelor pentru tehnologia pe care o utilizează în telefoanele mobile.

În final, cele două companii au ajuns la o înţelegere. Apple a făcut o singură plată, fără să dezvăluie suma, urmând alte tipuri de plăţi pentru a utiliza tehnologia Nokia.

Nokia a vândut afacerea cu telefoane mobile către Microsoft, în 2014. În 2016, compania anunţa că va reintra pe piaţa telefoanelor mobile, licenţiindu-şi tehnologia şi brandul către firma finlandeză HMD, care construieşte, din nou, telefoane marca Nokia.

Citeşte şi Telefoanele Nokia vor reintra pe piaţă începând cu 2017