Apple Watch a fost lansat oficial. Cum arată şi ce ştie să facă acest dispozitiv FOTO

Apple a lansat în cursul serii de luni un nou dispozitiv, Apple Watch, în cadrul unui eveniment grandios ce a avut loc în San Francisco. Alături de acest ceas, compania a prezentat fanilor şi nou MacBook.

09 mart. 2015, 19:29

Apple a transmis live text evenimentul care însă a putut fi vizionat doar de pe dispozitive cu OS X şi prin browser-ul Safari. Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, ceasul este realizat astfel încât să înlocuiască cheile de la maşină şi cardurile care sunt folosite în prezent în multe vehicule. Acesta a precizat că bateria aparatului va avea destulă energie pentru utilizarea sa pe parcursul unei zile întregi şi se va încărca mai rapid decât un iPhone, potrivit Tech Crunch.

Autonomia bateriei ceasului inteligent este de aproximativ 18 ore. Aplicaţiile se instalează pe ceas prin intermediul iPhone-ului. Încarcarea se face ataşând pe spatele ceasului un încărcător magnetic. De asemenea, noul dispozitiv va funcţiona ca un card de credit prin intermediul serviciului Apple Pay.

Citeşte şi Apple iPad Pro s-ar putea lansa în luna septembrie

Dispozitivul va putea fi cumpărat pentru sume începând de la 349 de dolari, dar acesta este preţul pentru modelul „Sport”, realizat din aluminiu. Apple Watch ar urma să aibă încă două versiuni, una din oţel şi una din aur de 18 carate, acestea ajungând la sume cuprinse între 5.000 de dolari şi 10.000 de dolari.

Apple Watch va fi disponibil spre vânzare începând din 24 aprilie, în nouă ţări: Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Privind noul MacBook, preţurile de pornire pentru sunt de la 1299 de dolari şi produsul va fi disponibil publicului începând cu 10 aprilie. Vicepreşedintele Apple, Phil Schiller, prezintă noul MacBook, care are diagonală a ecranului de 12 inci, cântăreşte 900 de grame şi este cu 24% mai subţire. În plus, tastatura noului MacBook a fost complet schimbată.

Citeşte şi Apple vrea să construiască o maşină electrică