Aproape 10 ha de pădure mai ard în Parcul Natural Grădiştea Muncelului din Hunedoara. Pompierii sunt în a treia zi de intervenţie

Operaţiunea de stingere a incendiului din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina din judeţul Hunedoara a continuat joi, în cea de-a treia zi a intervenţiei, iar arderea are loc pe aproximativ zece hectare, în timp ce focare mai sunt pe două hectare.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 16:54

Operaţiunea de stingere a incendiului de pădure din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina este, joi, în a treia zi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

„Eforturile susţinute ale pompierilor, pădurarilor şi piloţilor elicopterului I.G.Av, dotat cu dispozitiv de stingere, au dus la izolarea arderii, stoparea propagării şi reducerea numărului focarelor active. În misiunea de stingere au fost implicaţi joi 50 de pompieri, 14 pădurari şi militarii I.G.Av. Misiunea terestră a fost îngreunată de terenul accidentat şi abrupt, lipsa surselor de apă şi accesul dificil până la focare”, au transmis reprezentanţii ISU Hunedoara, citaţi de News.ro.

Potrivit sursei citate, joi este activă arderea pe aproximativ 10 hectare de pădure, iar acum mai sunt focare răzleţe pe două hectare.

Aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure au fost cuprinse de flăcări în Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina din judeţul Hunedoara anunţa, marţi, ISU Hunedoara.

Arderea a fost observată în cursul zilei de luni. În prima instanţă au intervenit 24 de pompieri ai Detaşamentului Petroşani şi 12 lucrători silvici. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenţie fiind obligate să parcurgă pe teren accidentat aproximativ patru kilometri.