Aproape 250.000 de pachete cu ţigări din Ucraina, descoperite într-un TIR la Vama Halmeu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PFT) Halmeu au descoperit aproape 250.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse într-un automarfar care transporta tocătură de lemn din Ucraina în Romania. Încărcătura a fost semnalată de către câinele poliţist, special antrenat să descopere tutun.

RomaniaTV.net
27 sept. 2017, 14:27
Aproape 250.000 de pachete cu ţigări din Ucraina, descoperite într-un TIR la Vama Halmeu

La Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Sorin F. în vârstă de 45 ani, însoţit de Victor F. de 34 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, conducând un automarfar marca Volvo, care tracta o semiremorcă marca Reisch, ambele înmatriculate în România.

Din primele verificări s-a constatat faptul că şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, tocătură de lemn din Ucraina.

În baza unei analize de risc si ca urmare a faptului că remorca TIR-ului a fost semnalată de câinele specializat în detectarea tutunului, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control asupra mijlocului de transport şi deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană.

Automarfarul a fost condus la Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei, fiind însoţit de către un echipaj mobil din cadrul Direcţiei Regional Vamale Cluj, pentru efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de ţigări marca Marble şi Jing-Ling de provenienţă ucraineană.

Baxurile de ţigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenţionau să o introducă în ţară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră.

Citeşte şi Aproximativ 250.000 de pachete ţigări de contrabandă, descoperite pe un yacht