Aproape 500 de mineri concediaţi de la minele de huilă din Valea Jiului

Nu mai puțin de 496 de mineri de la minele de huilă din Lonea și Lupeni au fost concediați colectiv, ca urmare a programului de disponibilizări al Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

11 dec. 2017, 15:22
Aproape 500 de mineri concediaţi de la minele de huilă din Valea Jiului

Oamenii disponibilizați vor primi salarii compensatorii și venituri de completare, a explicat președintele Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, pentru Agerpres.ro.

„Plățile compensatorii vor fi acordate la sfârșitul lunii decembrie, cel mai târziu până la jumătatea lunii ianuarie”, a precizat liderul sindical.

Deficitul de personal de la exploatările miniere va fi completat în luna ianuarie 2018. Darius Câmpean susține că una dintre variante ar fi preluarea unui număr de angajați de la Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului, cu care a fost semnat un protocol de colaborare.

Potrivit sursei citate, programul de concedieri colective de la minele Lonea și Lupeni s-a aplicat angajaților care se pensionează până în martie 2018. Totodată, pe listele de concedieri s-au aflat salariații cu un aport scăzut la procesul de producție, dar și cei care suferă de boli grave și nu mai pot munci.

În urma disponibilizărilor, la Complexul Energetic Hunedoara mai lucrează 4.400 de persoane, dintre care minerii reprezintă peste 3.000 de salariați.

Angajații disponibilizați în cursul acestui an de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor beneficia de măsuri de protecție socială după ce Guvernul a alocat, în noiembrie, fondurile necesare pentru plata acestora, Executivul adoptând o hotărâre prin care a alocat 387.000 de lei din bugetul asigurărilor de șomaj pe anul 2017.

Citeşte şi Aproximativ 500 de mineri de la exploatările de huilă Lonea şi Lupeni primesc preavizele de concediere colectivă