Aproape 70 de amenzi au fost date taximetriştilor, în două ore, în zona a cinci aeroporturi din ţară

Poliţiştii au verificat peste 190 de taximetre din zona a cinci aeroporturi din ţară, iar în două ore au dat aproape 70 de amenzi în valoare de peste 22.000 de lei, pentru abateri de la legislaţia care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car, anunţă, joi, Poliţia Română.

24 aug. 2017, 06:21
Aproape 70 de amenzi au fost date taximetriştilor, în două ore, în zona a cinci aeroporturi din ţară

Cu o zi în urmă, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul a două ore, în funcţie de fluxul de pasageri, o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, spune Poliţia Română.

Astfel, poliţiştii au verificat 194 de taximetre şi au aplicat 68 de amenzi în valoare de 22.085 de lei. Dintre abaterile constatate, 62 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 6 pentru încălcări ale prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. De asemenea, au fost retrase zece certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

Citeşte şi Poliţia Rutieră: 25.000 de sancţiuni date şoferilor, peste 2.000 de permise de conducere reţinute