Aproape o mie de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul conflictului cu separatiştii proruşi

Aproape o mie de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul conflictului armat cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat marţi procurorul general militar al Ucrainei, Anatoli Matios, citat de agenţia EFE.

07 oct. 2014, 13:51
Aproape o mie de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul conflictului cu separatiştii proruşi

‘Numărul victimelor înregistrate pe parcursul întregii perioade de atentate teroriste pe teritoriul regiunilor Doneţk şi Lugansk, inclusiv în timpul acţiunilor militare în zonele unde s-au desfăşurat operaţiunile antiteroriste, se ridică la 953 în rândul trupelor armatei‘, a precizat oficialul ucrainean.

El a adăugat că alţi 3.627 de militari ucraineni au fost răniţi în luptele cu separatiştii. Numai în ultimele 24 de ore cinci soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa şi alţi 28 au fost răniţi în confruntările ce continuă în ciuda armistiţiului convenit pe 5 septembrie în urma negocierilor de la Minsk. De atunci, 64 de soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 346 răniţi.

Luptele cele mai grele se dau în prezent în jurul aeroportului din Doneţk, obiectiv strategic pe care insurgenţii proruşi încearcă să-l cucerească.

Citeşte şi Cum arată aeroportul din Lugansk după lupte grele între armata ucraineană şi separatişti VIDEO