Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Dragoş Nedelcu a fost reţinut de procurorii DIICOT, fiind acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală de peste 15 milioane de lei şi de constituirea unui grup infracţional organizat.

08 oct. 2014, 07:17
Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Dragoş Nedelcu şi un apropiat de-al său, Bogdan Mitu, au fost reţinuţi 24 de ore de procurorii DIICOT. Ei sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la 15 milioane de lei.

Dragoş Nedelcu a ajuns în vizorul autorităţilor din cauza unor afaceri cu construcţia unor căi ferate pentru care apropiatul lui Sorin Ovidiu Vîntu nua plătit taxe şi impozite şi în urma cărora a spălat bani prin firme fantomă.

Cealaltă persoană reţinută în dosar, Bogdan Mitu, este soţul avocatei care anul trecut a fost lovită cu toporul în cap într-o parcare din Capitală.

Dragoş Nedelcu a fost redactor-șef adjunct la săptămânalul economic „Capital”, iar în 2006 a plecat la Grupul Realitatea-Cațavencu, deținut de Sorin Ovidiu Vîntu, unde a primit postul de şef proiecte editoriale speciale pentru presa de business. Ulterior, el a ieşit din presă şi a devenit om de afaceri, rămânând apropiat de SOV, care i-a asigurat şi un post de vicepreşedinte în Consiliul de Administrație Realitatea TV pe vremea când controla acest post de televiziune. El a fost și manager la The Money Channel, post care îi aparținea tot lui SOV.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi pe şase maşini pe care le deţine familia Nedelcu.