Aproximativ 150 de deţinuţi au contribuit, voluntar, la deszăpezirea Capitalei

Aproximativ 150 de deținuți, dintre care 50 de la Rahova și 100 de la Jilava, s-au implicat în aceste zile în deszăpezirea străzilor Capitalei, a declarat directorul Penitenciarului Rahova, Denis Alexandru Darie.

13 ian. 2017, 14:36
Aproximativ 150 de deţinuţi au contribuit, voluntar, la deszăpezirea Capitalei

„Deținuții s-au oferit voluntar pentru deszăpezire. Au spirit civic. Astăzi au fost la Prefectură și la Casa Presei Libere. Ieri (joi — n.r.) au intervenit la Tribunalul București. Alaltăieri, la Sala Palatului. Urmează ca de luni să iasă în alte zone în care vom fi solicitați. Nu lucrăm în weekend cu deținuții pentru că trebuie să le respectăm și lor dreptul legal la odihnă”, a precizat Darie, într-o declarație acordată vineri presei.

Directorul Penitenciarului Rahova a adăugat că nu au existat incidente pe parcursul intervenției deținuților.

„Ei înțeleg utilitatea acțiunii lor, sunt pozitivi, colaborează și astfel reușim să ne descurcăm. Nu am avut niciun incident în zilele acestea. (…) Nu sunt plătiți. Ei sunt voluntari, câștigă într-adevăr niște zile considerate ca executate, în baza muncii lor. Dar nu sunt plătiți, merg pe bază de voluntariat. (…) Ei câștigă șase — șapte zile la o lună muncită în condiții de voluntariat”, a arătat el.

Primarul general Gabriela Firea a mulțumit pentru implicarea persoanelor lipsite de libertate, în condițiile în care în acest an stratul de zăpadă a atins 63 de centimetri, cea mai mare valoare înregistrată în ultimii ani.

„Domnii primari de sector cu care am discutat ieri la comandament (…) împreună cu operatorii de salubritate au găsit deja — cel puțin așa mi-au transmis — o suprafață de teren unde să depoziteze aceste cantități foarte mari de zăpadă. Exact în acest moment în care vorbim se acționează cu operatori manuali, cu soldați, jandarmi, sportivi, muncitori de la firmele de construcții, deținuți, pentru a prelua cât mai mult din cantitatea rămasă în București în urma ninsorii abundente”, a declarat Firea.