Aproximativ 4.000 de liceeni s-au înscris în programul Cinema-Edu

Publicat: Luni, 03 Martie 2014 19:51 // Actualizat: Luni, 03 Martie 2014 19:51 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 4.000 de liceeni s-au înscris pentru a participa, în perioada 7-11 aprilie, la proiecții de filme de artă și independente în cadrul festivalului Cinema-Edu, cu ocazia programului "Școala Altfel". La finalul proiecțiilor, elevii vor participa la dezbateri cu invitați speciali din lumea filmului și la concursuri cu premii.

Foto: teenpress.ro

Proiectul cuprinde mai multe filme, proiecții simultane în diverse locații și concursuri cu surprize pentru liceeni. Tinerii vor avea astfel ocazia să vadă gratuit o selecție de filme, printre care două canadiene, "Starbuck" și "Incendii", două spaniole recomandate de Institutul Cervantes, "Bila" și "Riduri", o peliculă italiană, "Eu și tu", și una românească, "O lacrimă de fată" în regia lui Iosif Demian, potrivit Agerpres.

Organizatorii proiectului, Asociația Culturală Macondo, organizează constant proiecții de film în cadrul proiectului Cinema-Edu, în perioada februarie — iunie.

"Proiectul a crescut în fiecare an datorită profesorilor și elevilor care alături de noi experimentează un alt tip de oră, la cinema. Filmele vorbesc pe limba lor, iar împreună cu noi, elevii învață mai mult din vocabularul cinematografic", a declarat Diana Cercel, project manager-ul proiectului.

Proiecțiile de filme din Capitală vor avea loc la Institutul Cultural Cervantes (sala Auditorium), Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf Al Regizorului Român și Biblioteca Națională.

Proiectul Cinema-Edu de educație cinematografică și socială se extinde și în alte localități din țară, precum Toplița, Corabia, Timișoara, Caracal, Moinești, Moreni, Târgoviște, Slobozia, Slatina, oferind un program comprehensiv de filme de artă și independente din patrimoniul internațional și național.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 21:21
...de artă și independente în cadrul festivalului Cinema-Edu, cu ocazia programului “Școala Altfel”. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H