Aproximativ 500 de părinţi şi copii au ieşit în faţa Guvernului pentru „Lecţia de educaţie civică”

Aproximativ 500 de copii şi părinţi s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la "Lecţia de educaţie civică", aşa cum este denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

18 feb. 2017, 10:55
Aproximativ 500 de părinţi şi copii au ieşit în faţa Guvernului pentru „Lecţia de educaţie civică”

UPDATE. Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din Capitală, intitulat „Lecţia de educaţie civică”, s-a încheiat, sâmbătă, după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist. Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă.

Copiii desenează cu cretă colorată pe asfalt, se plimbă cu tricicletele sau joacă şotron, iar părinţii lor spun că au venit pentru a le aminti politicienilor că „nu sunt de capul lor” în Parlament.

În Piaţa Victoriei se află, la această oră, câteva de sute de părinţi şi copii de toate vârstele. Cei mai mici au câteva luni, iar cei mai mari în jur de şase ani. Mulţi dintre copii sunt în cărucioare, iar cei foarte mici sunt ţinuţi în portbebe-uri.

„Am venit pentru viitorul celor doi copii ai noştri. Cel mare e aici, fata acasă, cu mama. E frumos afară, ne bucurăm de soare şi profităm să manifestăm. Politicienii ar trebui să înţeleagă ceva din aceste acţiuni: Că nu sunt acolo, în Parlament, de capul lor” , spune Eugen, 32 ani, specialist IT.

Copiii se plimbă prin mijlocul pieţei cu tricicletele, joacă şotron sau desenează cu cretă colorată pe asfalt. Alţii se joacă cu baloane de săpun, scrie news.ro. 

Mulţi dintre cei aflaţi în Piaţa Victoriei profită de ocazie şi intră la Muzeul Antipa.

Un protestatar a adus ghivece mici de flori. Copiii le aranjează pe mesajul „Democraţia rezistă” scris cu creta în faţa Guvernului. Pe o tarabă au apărut eugenii, biscuiţi şi mere, toate gratis.

Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală este programat să se încheie în jurul orei 15.00.