Arabia Saudită construieşte de la zero un oraş care să întreacă Dubaiul VIDEO

Dubaiul, unul dintre cele mai mari şi mai dezvoltate oraşe din Orientul Mijlociu, va avea concurenţă în câţiva ani. Arabia Saudită construieşte de la zero un oraş mai mare decât capitala americană Washington şi îşi propune să devină unul dintre cele mai mari porturi, centre industriale, dar şi comerciale din lume. Oraşul va avea o suprafaţă de peste 180 de milioane de kilometri pătraţi, iar construcţia lui va costa circa 100 de miliarde de euro.

23 mart. 2015, 09:27
Arabia Saudită construieşte de la zero un oraş care să întreacă Dubaiul VIDEO

Arabia Saudită construieşte de la zero un oraş care să întreacă în dezvoltare Dubaiul. Oraşul Economic Regele Abdullah va fi construit pe o suprafaţă de peste 180 de milioane de kilometri pătraţi, iar două milioane de oameni îi vor spune „acasă”. Autorităţile saudite le promit locuinţe de lux la preţuri accesibile, nenumărate mall-uri şi centre de agrement, dar şi şcoli de top.

CITEŞTE ŞI: Regele Abdullah al Arabiei Saudite a murit. Condoleanţe de la marii lideri ai lumii

Oraşul îşi propune să devină un centru important de afaceri şi conferinţe, dar şi un obiectiv turistic în sine. Asta cu atât mai mult cu cât se află la jumătatea drumului între Mecca şi Medina, două dintre locurile sfinte pentru musulmani.

Întreaga metropolă se va concentra, însă, în jurul portului – unul dintre cele mai mari din lume. Acesta va fi echipat cu tehnologie de ultimă generaţie.

Construcţiile au început acum câţiva ani şi, deja, 15% din oraş este gata. Costul proiectului este estimat la circa 100 de miliarde de euro.