Aranjarea alimentelor în FRIGIDER. Iată cum trebuie să aşezi MÂNCAREA

Aranjarea alimentelor în frigider poate părea un lucru simplu. Pui sticlele pe uşa frigiderului, legumele şi fructele în sertarele speciale şi restul cum încape. Doar că nu e chiar aşa. De exemplu, sticla cu lapte nu trebuie să stea pe uşa frigiderului decât până o desfaci şi nu toate fructele şi legumele pot fi puse în acelaşi sertar.

04 iun. 2014, 14:41
Aranjarea alimentelor în FRIGIDER. Iată cum trebuie să aşezi MÂNCAREA

Iata cum trebuie sa aranjezi mancarea in frigider:

1. Lactatele. De regula, lactatele se aseaza pe raftul cu temperatura cuprinsa intre 4 si 6°C, care de obicei este raftul de sus. Cu toate acestea, sunt si frigidere care au temperatura mentionata (intre 4 si 6°C) pe raftul de jos, scrie curademiere.ro.

2. Carnea, pestele si lactatele desfacute se aseaza la mijlocul frigiderului. Carnea gatita, pestele, fructele de mare, lactatele desfacute si laptele se pastreaza in zona cea mai rece a frigiderului, care este cea din mijloc. Aceasta zona are temperaturi intre 0 si 4°c.

Tot pe rafturile din mijloc se pun si produsele pe care vrei sa le decongelezi, mancarea gatita, sucul de fructe sau produsele proaspat desfacute.

Citeşte şi Atenţie la magneţii de pe frigider. Pot provoca boli grave, inclusiv CANCER

3. Legumele se aseaza in sertarele de jos ale frigiderului. Este normal ca fructele si legumele sa se aseze in sertarele de jos. Ideal ar fi sa ai doua sertare, caci nu e bine sa le pui la gramada. Sunt fructe care degaja etilen atunci cand sunt coapte, accelerand coacerea celorlalte. Vorbim aici de pere, mere, piersici, nectarine sau pepene galben. Daca ai doua sertare pune fructele intr-unul si legumele in altul. Daca ai un singur sertar, aseaza-le macar in parti separate.

Nu uita ca rosiile sau bananele nu trebuie pastrate la frigider.

3. Sosurile se aseaza pe usa frigiderului. Temperatura usii frigiderului este cea mai ridicata si variaza intre 6 si 10°C. Aseaza pe usa frigiderului alimentele care au cea mai putina nevoie de temperaturi scazute. Te ajuta si sertarele special concepute in acest sens. Ouale au un compartiment special, la fel si untul. Usa frigiderului este prevazuta cu rafturi mici in partea superioara, pe care poti aranja sticlutele cu sosuri, mustarul, muraturile, gemurile incepute sau dulceata. In partea de jos a usii frigiderului, cea pentru sticle, pune apa, sucurile naturale neincepute, sucurile acidulate, vinul, berea.

Citeşte şi Cât timp mai sunt comestibile produsele după ce termenul lor de valabilitate a expirat