Arbitrajul video n-ar fi anulat penalty-ul de la Real-Juve. Preşedintele UEFA a vorbit despre controversata fază

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit pentru prima oară despre penalty-ul primit de Real Madrid la meciul retur cu Juventus, din cea de-a doua manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

19 apr. 2018, 10:39
Arbitrajul video n-ar fi anulat penalty-ul de la Real-Juve. Preşedintele UEFA a vorbit despre controversata fază

Aleksander Ceferin crede că prezenţa asistenţei video pentru arbitri (VAR) nu ar fi ajutat cu nimic la faza controversată în urma căreia echipa lui Zinedine Zidane a obţinut calificarea în semifinale. „VAR nu ar fi schimbat nimic. Ce ar fi putut să schimbe în meciul Real Madrid – Juventus?. Sunt oameni care au revăzut penalty-ul de 20 de ori şi încă au dubii în privinţa lui. La meciul Manchester City – Liverpool ar fi fost de folos, dar atunci ar fi apărut alte polemici„, a spus preşedintele UEFA, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport. Cel mai dur contestatar al arbitrului Michael Oliver a fost Gianluigi Buffon, care a şi fost eliminat pentru proteste, însă Ceferin crede că italianul a mers prea departe: „Îi înţeleg frustrarea, fiind eliminat în minutul 93, dar afirmaţiile sale au fost nepotrivite„.

Ceferin a confirmat, apoi, că arbitrajul video urmează să fie introdus în competiţiile organizate de UEFA: „Sincer, cred că-l vom avea în Liga Campionilor şi Liga Europa începând din sezonul 2019-2020„.

Real Madrid s-a calificat dramatic în semifinalele Ligii Campionilor. După victoria clară obţinută la Torino, scor 3-0, deţinătoarea trofeului s-a văzut condusă cu un scor similar în returul de pe Santiago Bernabeu, însă un penalty acordat în minutul 93 şi transformat de Cristiano Ronaldo a făcut diferenţa în favoarea echipei pregătite de Zinedine Zidane.