Are până la 40 de kg şi o lungime de peste un metru. Ce a surprins o cameră de monitorizarea faunei în Parcul Naţional Piatra Craiului

Un exemplar de râs aflat în căutare de hrană a fost fotografiat în Parcul Naţional Piatra Craiului, imaginile fiind postate de către Romsilva pe pagina de Facebook. Potrivit specialiştilor, România are una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa, patru exemplare fiind în Parcul Naţional.

22 ian. 2018, 20:03

Romsilva a postat pe Facebook, imagini cu un exemplar de râs care caută hrană în Parcul Naţional Piatra Craiului.

„Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei, după ce specialiştii parcului i-au monitorizat urmele. În Parcul Naţional Piatra Craiului, specialiştii Romsilva estimează că trăiesc patru exemplare de râs, pe baza monitorizării speciei”, este mesajul care însoţeşte imaginile.

Potrivit specialiştilor, România are una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa.

Râsul (Lynx Lynx) este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme şi o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Populaţia de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent specialiştii în cinegetică estimând o populaţie de aproximativ 2.600 de exemplare la nivelul întregii ţări.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri, adica 47% din pădurile ţării.