Arestarea lui Nuţu, contestată. Avocatul Paula Iacob: Nu a fugit, a fost cu o femeie… VIDEO

Nuţu Cămătaru nu a vrut să fugă, ci a avut o întâlnire amoroasă. Declaraţia îi aparţine avocatului celui arestat, Paula Iacob, după ce instanţa care a dispus arestarea preventivă arăta, în motivare, că acesta a fugit în dimineaţa zilei de 22 februarie şi s-a ascuns într-o locuinţă situată pe raza localităţii.

28 feb. 2013, 14:24
Arestarea lui Nuţu, contestată. Avocatul Paula Iacob: Nu a fugit, a fost cu o femeie… VIDEO

Curtea de Apel Bucureşti trebuia să ia, joi, în discuţie, judecarea recursurilor făcute de Nuţu Cămătaru şi alte patru persoane arestate preventiv, însă a amânat cauza pentru 7 martie.

Prezent la recurs, intelopul le-a declarat jurnaliştilor că el este nevinovat. „M-au luat că am cumparat o maşină şi m-au escrocat unii”, a spus Nuţu.

Totodată, el a negat că a vrut să se ascundă. Mai mult, avocatul Paula Iacob a spus  că el de fapt avea o întâlnire amoroasă.

„Dacă vi se pare că un om care a venit cu o zi înainte din Spania şi a mers, având soţia în detenţie, mă rog, a mers cu o femeie, dacă vi se pare că trebuie arestaţi preventiv toţi bărbaţii care îşi înşeală nevestele, n-avem puşcării„, a spus Paula Iacob.

La şedinţa de joi, rudele şi prietenii l-au aşteptat când a fost adus din arest, convinşi că cineva vrea să îl scoată ţap ispăşitor. Potrivit România TV, în sala de judecată, Nuţu a reuşit să îşi îmbrăţişeze fiica. Mai are însă de aşteptat până la următoarea întrevedere. Magistraţii au decis să amâne judecarea recursului până pe 7 martie, astfel încât avocaţii să aibă timp să îşi pregătească apărarea.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache au fost arestaţi preventiv în 23 februarie, de un complet de la Tribunalul Bucureşti.

Decizia a fost contestată de cei cinci la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să judece joi recursurile lor.

Avocatul lui Licuţă Udilă a cerut instanţei să acorde un alt termen de judecată, pentru ca la dosar să ajungă şi declaraţiile date de celelalte 24 de persoane arestate preventiv în acelaşi dosar. Acesta a precizat că declaraţiile au relevanţă în cauză, arătând legăturile între persoanele arestate. Totodată, avocatul a arătat că Licuţă Udilă are un avocat care l-a apărat în trecut şi pe care l-ar vrea prezent pentru a-l apăra şi în acest recurs.

Procurorul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost de acord cu stabilirea unui nou termen pentru ca avocaţii să poată pregăti apărarea în acest caz.

Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel solicitarea şi a hotărât amânarea judecării recursurilor pentru 7 martie. În acest dosar au fost arestaţi, în 23 februarie, 29 de lideri şi membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor.

Miercuri, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au motivat emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, prin faptul că acesta a încercat să fugă de anchetatori şi că prezintă un pericol pentru ordinea publică.

Instanţa arată în motivare că Ion Balint „a fugit în dimineaţa zilei de 22 februarie, în jurul orelor 01.30 şi s-a ascuns într-o locuinţă situată pe raza localităţii …., în scopul de a se sustrage de la urmărire, fapt ce rezultă din procesul verbal întocmit în urma supravegherii inculpatului”.

Totodată, instanţa notează în motivare şi declaraţia dată de Ion Balint în faţa instanţei, acesta spunând că „nu se consideră vinovat de săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa”, că nu a condus nicio grupare, „nu are legătură cu niciuna dintre persoanele implicate şi se consideră păgubit, fiind escrocat de numitul ……”.