Arestarea lui Nuţu, contestată. Avocatul Paula Iacob: Nu a fugit, a fost cu o femeie... VIDEO

Publicat: Joi, 28 Februarie 2013 16:24 // Actualizat: Joi, 28 Februarie 2013 16:27 // Sursa: RTV.net

Nuţu Cămătaru nu a vrut să fugă, ci a avut o întâlnire amoroasă. Declaraţia îi aparţine avocatului celui arestat, Paula Iacob, după ce instanţa care a dispus arestarea preventivă arăta, în motivare, că acesta a fugit în dimineaţa zilei de 22 februarie şi s-a ascuns într-o locuinţă situată pe raza localităţii.

Curtea de Apel Bucureşti trebuia să ia, joi, în discuţie, judecarea recursurilor făcute de Nuţu Cămătaru şi alte patru persoane arestate preventiv, însă a amânat cauza pentru 7 martie.

Prezent la recurs, intelopul le-a declarat jurnaliştilor că el este nevinovat. "M-au luat că am cumparat o maşină şi m-au escrocat unii", a spus Nuţu.

Totodată, el a negat că a vrut să se ascundă. Mai mult, avocatul Paula Iacob a spus  că el de fapt avea o întâlnire amoroasă.

"Dacă vi se pare că un om care a venit cu o zi înainte din Spania şi a mers, având soţia în detenţie, mă rog, a mers cu o femeie, dacă vi se pare că trebuie arestaţi preventiv toţi bărbaţii care îşi înşeală nevestele, n-avem puşcării", a spus Paula Iacob.

La şedinţa de joi, rudele şi prietenii l-au aşteptat când a fost adus din arest, convinşi că cineva vrea să îl scoată ţap ispăşitor. Potrivit România TV, în sala de judecată, Nuţu a reuşit să îşi îmbrăţişeze fiica. Mai are însă de aşteptat până la următoarea întrevedere. Magistraţii au decis să amâne judecarea recursului până pe 7 martie, astfel încât avocaţii să aibă timp să îşi pregătească apărarea.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Gigi Daniel Chiras, Licuţă Udilă, Adrian Răducu Bică şi Bogdan Dumitrache au fost arestaţi preventiv în 23 februarie, de un complet de la Tribunalul Bucureşti.

Decizia a fost contestată de cei cinci la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să judece joi recursurile lor.

Avocatul lui Licuţă Udilă a cerut instanţei să acorde un alt termen de judecată, pentru ca la dosar să ajungă şi declaraţiile date de celelalte 24 de persoane arestate preventiv în acelaşi dosar. Acesta a precizat că declaraţiile au relevanţă în cauză, arătând legăturile între persoanele arestate. Totodată, avocatul a arătat că Licuţă Udilă are un avocat care l-a apărat în trecut şi pe care l-ar vrea prezent pentru a-l apăra şi în acest recurs.

Procurorul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost de acord cu stabilirea unui nou termen pentru ca avocaţii să poată pregăti apărarea în acest caz.

Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel solicitarea şi a hotărât amânarea judecării recursurilor pentru 7 martie. În acest dosar au fost arestaţi, în 23 februarie, 29 de lideri şi membri ai grupărilor Cămătarilor şi Sportivilor.

Miercuri, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au motivat emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, prin faptul că acesta a încercat să fugă de anchetatori şi că prezintă un pericol pentru ordinea publică.

Instanţa arată în motivare că Ion Balint "a fugit în dimineaţa zilei de 22 februarie, în jurul orelor 01.30 şi s-a ascuns într-o locuinţă situată pe raza localităţii ...., în scopul de a se sustrage de la urmărire, fapt ce rezultă din procesul verbal întocmit în urma supravegherii inculpatului".

Totodată, instanţa notează în motivare şi declaraţia dată de Ion Balint în faţa instanţei, acesta spunând că "nu se consideră vinovat de săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa", că nu a condus nicio grupare, "nu are legătură cu niciuna dintre persoanele implicate şi se consideră păgubit, fiind escrocat de numitul ......".

6 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mar 18:45
...judecător”, a mai declarat Nuţu Cămătaru în faţa judecătorilor. În legătură cu presupunerea că ar fi fugit pentru a se sustrage urmăririi penale, ...
02 mar 19:01
Răspunde | Votează email 0 email
IONEL
EU INTELEG CA EI TREBUIE ARESTATI SI JUDECATI DAR CE TREABA AU SA LE IA ANIMALELE DIN CUSTI. IN CE TARA S-A MAI POMENIT SA INTRE CINEVA IN PERIMETRUL ACESTOR AMINALE SA LE IA ANIMALELE SI SA LE SCOATA DIN ZONA IN CARE SUNT. CE TREABA AVETI CU ANIMALELE ACELEA. CINE VA DA DREPTUL SA VA PUNETI CU LEII CU URSII ?! DACA SUNT AI UNUI OM AU UNDE SA STEA CU CE DEVIN UN PERICOL? DEVIN PERICOL CAND CINEVA LE STRICA SI LE STRANESTE. STAPANUL LOR POATE SA II HRANEASCA SA AIBE GRIJA DE EI. IN CE TARA AI VOIE SA INTRI PE DOMENIUL CUIVA ?!
28 feb 21:53
Răspunde | Votează email 0 email
Stefan Ivan
Este oribil cea ce faceti, v-ati lasat cumparati, de mama camatarilor. Credeti ca este cinstit cea ce faceti fata de victimele camatarilor din toata tara ? Am avut o parere mult mai buna despre ziaristii de la RTV si de colaboratorii acestei televiziuni, dar asistam la "sanctificarea" nemernicilor de camatari. Rusine, incalificabil, ce se intampla in aceasta emisiune cu "Mama camatarilor care face dezvaluiri.
28 feb 19:33
...VIDEO Nuţu Cămătaru nu a vrut să fugă, ci a avut o întâlnire amoroasă. Declaraţia îi aparţine...
28 feb 16:50
...celui arestat, Paula Iacob, după ce instanţa care a dispus arestarea preventivă arăta, în motivare, că acesta a fugit Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
28 feb 16:45
...Paula Iacob, după ce instanţa care a dispus arestarea preventivă arăta, în motivare, că acesta a fugit în dimineaţa Citește mai departe…. Citeste toata stirea Arestarea lui Nuţu, contestată. Avocatul Paula Iacob: Nu a fugit, a fost cu o femeie… VIDEO...
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H