Argentina nu va recunoaşte rezultatul alegerilor anticipate din Venezuela

Argentina nu va recunoaşte rezultatele următoarelor alegeri anticipate din Venezuela, a declarat preşedintele argentinian Mauricio Macri, acuzându-l pe liderul Nicolas Maduro că s-ar la afla la conducerea unei dictaturi, informează site-ul postului France24.

RomaniaTV.net
28 ian. 2018, 20:39
Argentina nu va recunoaşte rezultatul alegerilor anticipate din Venezuela

Curtea Supremă a Venezuelei i-a interzis, săptămâna trecută, coaliţia opoziţiei, să candideze la alegerile prezidenţiale, oferind astfel mai multe şanse de întoarcere a liderului Nicolas Maduro, care a condus ţara într-o criză politică şi economică.

Data alegerilor nu a fost încă aleasă, însă termenul este de 30 aprilie.

„Argentina nu va recunoaşte aceste alegeri”, a declarat preşedintele Mauricio Macri, într-un interviu dat la Paris, după discuţiile cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Citeşte şi Uniunea Europeană condamnă interzicerea partidelor de opoziţie la alegerile prezidenţiale din Venezuela

Vineri, Emmanuel Macron a cerut impunerea de noi sancţiuni la nivelul Uniunii Europene împotriva Venezuelei, ca urmare a deciziei Curţii Supreme de la Caracas privind interzicerea partidelor de opoziţie la alegerile prezidenţiale anticipate.

Administraţia din Venezuela a convocat marţi alegeri prezidenţiale anticipate în care va candida şi preşedintele în funcţie, Nicolas Maduro, care speră să profite de dinamica electorală care îi este favorabilă şi de disensiunile din cadrul opoziţiei.