Arheologii au rămas ca la dentist: Povestea MUMIEI care a îmbătrânit 300 de ANI într-o SINGURĂ ZI FOTO

Cercetătorii chinezi au rămas ca la dentist, cu gura deschisă, după ce au descoperit o mumie veche de 300 de ani în stare perfectă. Cu toate acestea, într-o singură zi, din cauza contactului cu aerul, corpul bărbatului s-a înnegrit şi a început să putrezească rapid.

16 oct. 2013, 13:04

Arheologii chinezi au descoperit mormântul unui înalt funcţionar chinez care a trăit acum 300 de ani. Atunci când au deschis sicriul, corpul din interior se afla în stare perfectă, lucru care i-a frapat. Cu toate acestea, la scurt timp, pielea a început să se înnegrească şi a început să se degradeze rapid. Potrivit Daily Mail, în acelaşi mormânt au mai fost găsite alte două corpuri din care mai rămăseseră doar oasele.

Citeşte şi Bizar: Descoperirea ŞOCANTĂ făcută de un BĂIAT de 10 ani într-un dulap prăfuit din PODUL BUNICII

În urma cercetării hainelor cu care era îmbrăcată mumia s-a ajuns la concluzia că este vorba de un bărbat care a trăit la începutul dinastiei Qing. Această familie a condus China din 1644 până în 1912, fiind urmată de dinastia Ming, înainte ca această ţară uriaşă să devină republică. În perioada respectivă imperiul s-a extins de trei ori mai mult, populaţia crescând concomitent de la 150 de milioane de oameni la 450 de milioane.

Descoperirea a fost făcută în cursul zilei de 10 octombrie într-un şantier de construcţie din oraşul Xiangcheng, în provincia Henan din centrul Chinei, la o adâncime de doi metri.

Chinezii nu foloseau nicio metodă de păstrare a corpului, aşa cum făceau egiptenii. Cu toate acestea, ei protejau trupul prin faptul că îl puneau în sicrie masive de piatră în interiorul unor camere mortuare stabile. Integritatea şi structura fizică erau foarte importante pentru ei„, a explicat arheologul Lukas Nickel.

Citeşte şi Celebrii soldaţi de teracotă din China vin la Bucureşti, într-o expoziţie inedită: „Comorile Chinei”

În acest caz, sicriul a fost lăcuit şi apoi acoperit în cărbune, motiv pentru care bacteriile nu au putut să consume corpul, dar atunci când a intrat în contactul cu aerul, procesul de dezintegrare a fost accelerat, cu toate că la început faţa bărbatului era asemănătoare cu chipul unui om mort de câteva zile.