Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de arestare la domiciliu a arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi judecat în continuare sub control judiciar. Curtea de Apel Constanţa a respins luni solicitarea DNA de arestare la domiciliu a prelatului, în dosarul în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 06:10
Curtea de Apel Constanţa a respins cererea de arestare la domiciliu a arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, dispusă faţă de Teodosie Petrescu, ca neîntemeiată.

 

Decizia instanţei nu este definitivă. Poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Curtea de Apel Constanţa se pronunţă, luni, asupra cererii formulate de procurorii anticorupţie de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu pentru arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Decizia instanţei va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Constanţa a judecat, vineri, solicitarea procurorilor anticorupţie şi a amânat pronunţarea pentru luni.

Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de IPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.