ARIEL SHARON A MURIT. Două românce, MARILE IUBIRI ale fostului premier israelian GALERIE FOTO

Ariel Sharon a murit, sâmbătă, după ce în ultimii opt ani a fost în comă, ca urmare a unui accident vascular cerebral. Avea 85 de ani şi de-a lungul vieţii a avut două mari iubiri, ambele românce, cu care a avut trei copii.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 12:54
ARIEL SHARON A MURIT. Două românce, MARILE IUBIRI ale fostului premier israelian GALERIE FOTO

Marile iubiri ale fostului premier israelian, Ariel Sharon au fost de origine română. Cucerit de surorile braşovence Margareta şi Rozalia, marele lider politic s-a căsătorit mai întâi cu Margareta, iar după moartea acesteia, a luat-o de soţie pe cumnata lui, Rozalia.

Surorile Zimmermann, născute la Braşov şi plecate cu familia în Israel în 1949, i-au cucerit inima marelui om politic, Ariel Sharon. Prima poveste de dragoste a trăit-o cu Margareta.

ARIEL SHARON A MURIT: Tânărul Ariel şi românca s-au întâlnit pe o alee care duceau spre ferma familiei Sharon. „Într-o zi, în timp ce udam grădina de portocali, am zărit o fată care cultiva legume pe câmpul de lângă casa noastră. Niciodată în viaţa mea nu văzusem o femeie mai frumoasă”, povestea Sharon, în cartea autobiografică, despre Margalit, aşa cum avea să îşi alinte prima iubire.

După un an s-au căsătorit, cu binecuvântarea familiilor. Margareta era soră medicală la Ierusalim, iar Ariel îmbrăţişase cariera militară.

În 1956 a venit pe lume şi primul fiu al cuplului Ariel Sharon – Margareta Zimmermann, Gur.

ARIEL SHARON A MURIT: Fericirea celor trei n-a durat însă mult, pentru că în mai 1962, soţia lui Ariel a murit, înainte să împlinească 32 de ani. Decesul ei a survenit în urma unui teribil accident rutier, maşina sa fiind lovită frontal de un camion, în timp ce se îndrepta spre Ministerul Sănătăţii din Ierusalim, unde lucra ca asistentă şefă.

După tragedie, conform tradiţiei iudaice, sora mai mică a Margaretei, Rozalia, a trebuit să se îngrijească de micul Gur, iar apropierea dintre ea şi Arik, aşa cum mai era numit Ariel Sharon, a fost doar o chestiune de timp. Prietenia lor a devenit în timp dragoste, iar cei doi s-au căsătorit la un an de la moartea Margaretei şi au mai avut doi copii.

ARIEL SHARON A MURIT: În octombrie 1967, familia lui Ariel Sharon a trecut însă printr-o dramă greu de imaginat. În Ajunul Anului Nou Evreiesc, Sharon era acasă când a auzit o împuşcătură. A alergat afară şi l-a găsit pe Gur, fiul cel mare, plin de sânge. Un băiat din vecini îl împuşcase în faţă, jucându-se cu o puşcă veche. Băiatul nu a mai putut fi salvat, astfel că familia lui Ariel Sharon a intrat din nou în doliu.

Spre deosebire de Margareta, Rozalia Zimmermann s-a remarcat la nivel internaţional, fiind mai tot timpul prezentă în paginile ziarelor. A fost o luptătoare pentru drepturile evreilor, dar şi omul cu care Sharon se consulta atunci când lua decizii politice importante.

Din 2006, Ariel Sharon se află în comă. Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, după ce o parte din organele vitale au încetat să mai funcţioneze.