ARIEL SHARON A MURIT: Trupul neînsufleţit al fostului premier israelian va fi înmormântat lângă SOŢIA ROMÂNCĂ

ARIEL SHARON A MURIT. Sicriul cu trupul lui Ariel Sharon va fi expus în Knesset, duminică, unde i se vor aduce omagii, iar funeraliile vor avea loc luni la ferma fostului premier israelian din Deşertul Negev, unde este înmormântată şi a doua sa soţie, Lili, de origine română, decedată în anul 2000.

RomaniaTV.net
12 ian. 2014, 10:11
ARIEL SHARON A MURIT: Trupul neînsufleţit al fostului premier israelian va fi înmormântat lângă SOŢIA ROMÂNCĂ

ARIEL SHARON A MURIT. Catafalcul cu trupul neînsufleţit al lui Ariel Sharon va fi expus la Parlamentul israelian duminică, între orele 12.00 şi 18.00 (12.00-18.00, ora României).

Luni dimineaţă, este programată o ceremonie oficială în Knesset, la care vor fi prezenţi premierul Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres, membri ai familiei lui Ariel Sharon, vicepreşedintele SUA Joseph Biden, fostul premier britanic Tony Blair şi delegaţii diplomatice.

După ceremonie, sicriul va fi transportat la ferma familiei Sharon – „Sycamore” („Havat Shikmim”), situată în Deşertul Negev, în sud-vestul Israelului, în apropiere de oraşul Sderot şi de nordul Fâşiei Gaza. Funeraliile naţionale, publice, sunt programate luni la ora 14.30 (14.30, ora României).

Mii de oameni au venit la sediul Parlamentului israelian, în Ierusalim, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier Ariel Sharon, al cărui sicriu a fost depus duminică dimineaţă în Knesset, relatează site-ul Ynetnews.

Poliţia din Ierusalimul de Vest a luat măsuri speciale de securitate şi pentru păstrarea ordinii, în contextul în care mii de oameni au format o coadă spre catafalcul lui Ariel Sharon.

Ministrul israelian al Culturii, Limor Livnat, a confirmat că Ariel Sharon va fi înmormântat luni, în cadrul unor funeralii naţionale cu ceremonii de tip militar. Sicriul cu trupul lui Sharon va fi purtat de opt generali de armată spre cavoul familiei.

Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon se deteriorase în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.