Arma crimei, găsită la şcoala din Bărbuleşti

Poliţiştii care anchetează scandalul de la Bărbuleşti au găsit o armă de vânătoare la şcoala din localitate. Surse oficiale spun că aceasta este arma cu care luni a fost ucis un tânăr în conflictul dintre două clanuri de romi din localitate.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 09:03
Arma crimei, găsită la şcoala din Bărbuleşti

O armă de vânătoare a fost găsită la şcoala din Bărbuleşti, localitate în care luni un bărbat a fost împuşcat în cap în timpul unui conflict dintre două clanuri.

Foarte probabil, arma de vânătoare a fost aruncată de cei care au tras. În prezent, arma este la poliţie pentru expertiză. Anchetatorii iau amprente şi vor încerca să stabilească dacă s-a tras sau nu cu ea.

Cinci persoane au fost rănite, iar una dintre ele a murit, după ce a fost împuşcată în cap. Cel care a tras cu arma şi-a recunoscut deja vina, de pe patul de spital unde a ajuns şi el rănit în urma conflictului.

Oamenii legii rămân în Bărbuleşti până după înmormântarea victimei şi până se vor găsi vinovaţii, pentru a evita o posibilă reglare de conturi.

Poliţiştii au căutat arma cu care a fost împuşcat bărbatul ucis încă de luni, însă nu au reuşit să găsească nimic, cu toate că au folosit detectoare de metale şi au întors pe dos fiecare colţişor din localitate. Se pare totuşi că în timpul conflictului au fost folosite mai multe arme de foc.

Opt suspecţi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în acest caz. Ei au fost prinşi luni, undeva în apropiere de Vălenii de Munte, iar în maşina în care se aflau au fost găsite mai multe topoare şi săbii pline de sânge.

De asemenea, bărbatul, suspectat că a tras cu arma provocând decesul bărbatului din Bărbuleşti, a fost dus marţi la Parchetul Tribunalului Ialomiţa. Daniel Chelu, în vârstă de 35 de ani, a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi a fost dus sub escorta Poliţiei, într-o ambulanţă, la Parchet.