Armata Electronică Siriană a piratat unele site-uri media din Marea Britanie şi Canada

Site-urile grupului audiovizual public canadian CBC şi ale mai multor media britanice, precum The Telegraph, The Independent şi Evening Standard, au fost piratate joi de către grupul de hackeri "Armata electronică siriană", care îl susţine pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

27 nov. 2014, 16:05
Armata Electronică Siriană a piratat unele site-uri media din Marea Britanie şi Canada

Versiunea anglofonă a Radio Canada a publicat pe site-ul său o captură de ecran în care pe pagina principală a portalului de informaţii apare o fereastră cu mesajul: „Aţi fost pirataţi de Armata electronică siriană (SEA)”.

Mesajul a fost văzut de mai mulţi vizitatori ai site-ului, potrivit CBC, care a început să funcţioneze normal în jurul orei locale 09:00 (14:00 GMT).

În Marea Britanie au fost afectate mai multe organizaţii media, printre care cotidienele londoneze The Telegraph, The Independent şi Evening Standard, citate de Agerpres.

„O parte din pagina noastră web administrată de o terţă parte a fost compromisă în cursul zilei de azi”, a postat Telegraph pe Twitter. „Am înlăturat această componentă. Nu au fost afectate date ale utilizatorilor”, a mai precizat publicaţia.

Citeşte şi Alerta pe Internet, virus periculos: Hackerii pot controla sute de milioane de computere

Mai mulţi utilizatori care au încercat să acceseze unele secţiuni ale site-urilor au găsit mesajul „Aţi fost pirataţi de Armata electronică siriană (SEA)” şi au fost redirecţionaţi către logoul grupului, o imagine cu un vultur care poartă steagul sirian şi un mesaj în arabă.

Site-urile unor organizaţii precum New York Times, BBC şi Microsoft au fost vizate de atacuri ale SEA în trecut, la fel ca şi conturile de Twitter ale altor media.

În aprilie 2013, hackerii din acest grup au piratat contul de Twitter al agenţiei de presă Associated Press afişând mesajul fals: „Breaking News: două explozii la Casa Albă şi Barack Obama este rănit”. Atacul informatic al SEA a provocat scăderea cotaţiilor acţiunilor pe Wall Street, iar Twitter a fost nevoită să-şi întărească măsurile de securitate.