Armata ÎNTUNECATĂ a lui Putin: Oamenii care ucid şi şterg urmele criminale GALERIE FOTO VIDEO

Armata "întunecată" a preşedintelui rus este una dintre cele mai bine antrenate şi ucigaşe din lume. Rusia a trimis trupele sale paramilitare secrete, Spetsnaz, în Siria, pentru a salva regimul dictatorial al preşedintelui Bashar al-Assad.

09 oct. 2015, 07:26

Această acţiune secretă este o lovitură pentru misiunea Marii Britanii şi a Statelor Unite care are ca scop  distrugerea mişcării jihadiste Stat Islamic. În acelaşi timp însă, intervenţia trupelor paramilitare ruse Spetsnaz nu face altceva decât să ajute regimul dictatorial al preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Preşedintele de la Damasc urmăreşte astfel eliminarea opoziţiei siriene şi menţinerea lui la putere în Siria.

O sursă militară a afirmat că „puşcaşii marini ai lui Putin se află în Siria pentru a supraveghea bazele aeriene pe care aceştia le folosesc pentru a preveni orice tentativă de sabotaj a rebelilor”, scrie mirror.co.uk. Aceeaşi publicaţie mai informează că Spetsnaz şi un parabatalion sub acoperire pregătesc un asalt de maximă amploare asupra „rebelilor sirieni”, inclusiv asupra aşa-numitei „Armate Siriene de Eliberare” susţinută de occidentali, care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Aceeaşi sursă a mai dezvăluit că „Spetsnaz nu se află în Siria doar pentru a proteja aceste obiective” de atacurile „rebelilor”, ci este o „armată foarte agresivă şi foarte bine antrenată”, care execută misiuni extreme, atât terestre, cât şi aeriene şi „şterge toate urmele loviturilor aeriene şi întreprinde misiuni ultrasecrete împotriva rebelilor şi, în final, îi nimiceşte.

Citeşte şi Congresul SUA anchetează spionajul american care nu a dat informaţii despre planurile Rusiei în Siria

Misiunea acestor trupe este să „lichideze pe oricine i-ar sta în cale lui Bashar al-Assad, prin orice mijloace”, a mai dezvăluit aceeaşi sursă. Or, procedând în acest fel, Rusia nu face altceva decât să-şi consolideze poziţia în Marea Mediterană şi în Orientul Mijlociu”. În faţa comunităţii internaţionale însă, Putin susţine că raidurile aeriene ale Rusiei în Siria sunt îndreptate numai împotriva obiectivelor jihadiştilor din SI.

Cine sunt temutele trupe

Spetsnaz – Soldaţi pentru Scopuri Speciale -s-au alăturat celei de-a 7-a Divizii Montane de Asalt Aerian.  Se numără printre cele mai dure şi mai „întunecate” trupe ale Rusiei. Au luptat în războaie murdare, mai ales în Cecenia şi au cultivat o ură profundă jihadiştilor locali, în misiuni de răzbunare oarbă pentru atrocitățile comise împotriva trupelor rusești și a civililor.

Citeşte şi Jens Stoltenberg vede o ESCALADARE ALARMANTĂ a activităţii militare a Rusiei în Siria

Denumirea de Trupe pentru Scopuri Speciale este un termen-umbrelă pentru forţele speciale din Rusia şi sin mai multe state din fosta Uniunea Sovietică. Din punct de vedere istoric, termenul se referă la unităţile militare speciale controlate de serviciile de spionaj militar – GRU.

De asemenea, termenul descrie şi unităţile pentru scopuri speciale sau forţe de intervenţie rapisă ale altor ministere, cum ar fi, de pildă, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă – o unitate specială de salvare – funcţională în ţările fostei URSS. 

Populaţia din fosta URSS nu cunoştea foarte multe despre trupele Spetsnaz. A aflat mai multe după ce fostul preşedinte sovietic, Mihail Gorbaciov, a promovat politica sa de „deschidere”, „glasnost”, de la sfârşitul anilor 1980.