Armata israeliană a bombardat ţinte ale Hamas în Fâşia Gaza

Avioane militare israeliene au bombardat ''infrastructură subterană teroristă'' aparţinând Hamas în nordul Fâşiei Gaza, a anunţat miercuri armata israeliană, precizând că au mai fost lovite alte două ţinte militare ale mişcării islamiste palestiniene, transmite dpa.

23 mai 2018, 06:16
Armata israeliană a bombardat ţinte ale Hamas în Fâşia Gaza

Loviturile au fost întreprinse ca reacţie la operaţiunea prin care un număr de palestinieni s-au infiltrat, marţi, peste graniţă şi au dat foc unui post al armatei israeliene de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza, precum şi la tentativele de a trimite drone şi zmeie în flăcări peste graniţă, a indicat sursa menţionată.

Nu au fost raportate victime în urma acestor lovituri, care au intervenit după ce 60 de palestinieni au fost ucişi de forţele israeliene în timpul protestelor de săptămâna trecută desfăşurate de-a lungul frontierei cu Gaza.

Protestele, alimentate de cei 11 ani de blocadă israeliană şi de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, au culminat la 14 mai cu cea mai sângeroasă zi în enclavă după războiul din 2014 între Israel şi Hamas, care controlează în continuare Fâşia Gaza.

Israel afirmă că Hamas, pe care majoritatea statelor occidentale o consideră organizaţie teroristă, se foloseşte de aceste proteste pentru a masca încălcări ale frontierei şi tentative de atac împotriva civililor israelieni.