Armata israeliană REIA OPERAŢIUNILE în Fâşia Gaza. Tirurile de rachetă au REÎNCEPUT

Armata israeliană a anunţat duminică încetarea armistiţiului umanitar şi reluarea operaţiunilor în Fâşia Gaza, în replică la 'tirurile de rachetă neîncetate' ale mişcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

27 iul. 2014, 08:20
Armata israeliană REIA OPERAŢIUNILE în Fâşia Gaza. Tirurile de rachetă au REÎNCEPUT

Armata israeliană a reluat, duminică, operaţiunile în Gaza, după armistiţiul din ziua precedentă. ‘În urma tirurilor de rachetă neîncetate ale Hamas în timpul armistiţiului umanitar (…), armata îşi va relua imediat activităţile sale în Fâşia Gaza, pe calea aerului, pe mare şi pe uscat’, conform unui comunicat al armatei.

Israelul a fost duminică dimineaţa ţinta unor noi tiruri de rachetă lansate din Fâşia Gaza, a anunţat anterior armata israeliană, adăugând că nu a ripostat prin raiduri aeriene, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Conflictul din Fâşia Gaza: Israelul ar putea fi acuzat de crime de război

Cinci rachete au ajuns în Israel, în regiunile Ashdon şi Ashkelon (sud), în timp ce alte două au fost interceptate în centrul ţării de sistemul antirachetă ‘Iron Dome’, a adăugat armata, care a pierdut în noaptea de sâmbătă spre duminică un al 43-lea militar, ucis de un obuz de mortieră pe teritoriul israelian.

Aproximativ 20 de rachete au fost lansate în cursul nopţii.

Răspunzând favorabil unei solicitări a ONU, cabinetul de securitate israelian, care regrupează principalele ministere, a acceptat iniţial să prelungească până duminică la miezul nopţii (21.00 GMT) armistiţiul umanitar care a oferit sâmbătă un moment de răgaz populaţiei din Gaza. Însă Hamas a refuzat de facto această prelungire, revendicându-şi tiruri de rachetă.

Citeşte şi Conflictul din Gaza i-a încăierat pe doi fotbalişti cunoscuţi: Eşti un prost şi aşa vei rămâne toată viaţa!

Cabinetul de securitate urma să se reunească din nou duminică, potrivit presei.

Operaţiunea israeliană din Gaza, care urmăreşte să distrugă puterea militară a mişcării Hamas, a început la 8 iulie şi a intrat în faza sa terestră nouă zile mai târziu. Cel puţin 1.000 de palestinieni, în mare majoritate civili, au fost ucişi de atunci, potrivit serviciilor de ajutor palestiniene.

De partea israeliană, în afara celor 43 de soldaţi morţi, doi civili şi lucrător thailandez au fost ucişi de rachete, precum şi un lucrător thailandez.