Armata nu-i dă pace lui Gigi Becali. MApN pregăteşte o lovitură decisivă pentru patronul Stelei

Clubul Sportiv al Armatei a câştigat o primă bătălie privind sigla Steaua, dar continuă războiul în instanţă şi pentru marcă. Gigi Becali şi clubul lui de fotbal au fost chemaţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că s-au înregistrat la Registrul‎ Comerţului fără acordul CSA Steaua. Decizia va fi dată în câteva zile.

05 mai 2016, 08:20
Armata nu-i dă pace lui Gigi Becali. MApN pregăteşte o lovitură decisivă pentru patronul Stelei

Clubul Sportiv al Armatei a chemat în instanţă în acest proces nu doar FCSB, clubul de fotbal patronat de Gigi Becali, ci şi Oficiiul Naţional al Registrului Comerţului. În acest caz, Gigi Becali susţine că este vorba despre faptul că nu a avut acordul Armatei în momentul în care a transformat clubul sportiv în societate comercială. Este practic un nou proces, iar deznodământul acestuia va fi aflat pe data de 11 mai, când se va pronunţa Tribunalul Bucureşti.

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, susţine că o lege emisă încă din 1990 interzicea înregistrarea unei denumiri deja atribuite altui comerciant din sectorul public, prevedere încălcată de Registrul Comerţului. În 2003, când Registrul Comerţului a înregistrat societatea lui Becali sub titulatura de „Steaua Bucureşti“, acest nume exista deja de peste 50 de ani şi aparţinea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Există deja o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în ceea ce priveşte folosirea siglei Steaua Bucureşti, iar MApN a făcut o evaluare a mărcii Steaua, suma la care s-a ajuns fiind 57 milioane de euro.