Armata siriană a capturat o parte din teritoriul controlat de Statul Islamic

Armata guvernamentală siriană a capturat o parte din teritoriul controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) la est de Alep, printre care și mai mulți kilometri de autostradă care leagă orașul de capitala "de facto" a jihadiștilor, Raqqa, informează sâmbătă televiziunea de stat, citată de Reuters.

28 nov. 2015, 15:35
Armata siriană a capturat o parte din teritoriul controlat de Statul Islamic

Zonele respective s-ar afla la est de Kweires, o bază aeriană recucerită de la Statul Islamic la 10 noiembrie, într-una dintre ofensivele lansate de armata guvernamentală siriană cu sprijinul loviturilor aeriene ruse, forțelor iraniene și combatanților din mișcarea Hezbollah.

Potrivit informațiilor furnizate de televiziunea de stat siriană, armata a capturat satele Kaskis și Akula și porțiuni importante de suprafețe agricole, dar a reușit de asemenea să obțină controlul asupra unor tunele și fortificații. Cele două sate se află la circa 60 km de Alep.

Citeşte şi Opoziţia siriană cere încetarea atacurilor împotriva armatei

Autostrada menționată de televiziunea siriană se îndreaptă de la Akula spre Raqqa, aflată la 150 km depărtare, trecând și prin Tabqa, localitate controlată de gruparea SI.

Armata guvernamentală siriană și aliații ei a reușit o serie de progrese în dauna grupării SI și în sud-estul provinciei Homs, notează Reuters.