Arme letale, capcane şi trofee, găsite în casa unor braconieri

Arme letale şi neletale, cartuşe de diferite calibre, câini de vânătoare, dar şi carne de vânat, capcane şi trofee de vânătoare au fost ridicate de poliţiştii din Prahova, în urma celor 9 percheziţii efectuate marţi dimineaţă. 8 persoane au fost conduse la audieri.

20 ian. 2016, 13:53
Arme letale, capcane şi trofee, găsite în casa unor braconieri

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat 9 percheziţii în oraşul Băicoi şi în localităţile Scorţeni şi Ştefeşti, din judeţul Prahova. Percheziţiile au vizat domiciliile unor persoane bănuite de deţinere de arme letale fără drept, uz de arme letale fără drept şi braconaj cinegetic, potrivit observatorulph.ro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 7 arme de vânătoare, o armă de autoapărare cu bile de cauciuc cu permisul de armă având valabilitatea expirată, 246 cartuşe de diferite calibre, din care 2 cartuşe interzise la deţinere dar şi 10 câini de vânătoare, care au fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj, care au fost lăsaţi în custodie.

De asemenea, au fost ridicate 2 cutii cu pulbere neagră, 70 capse cartuşe, deţinute ilegal, 1 presă de sertizat; 7 capcane; 6 trofee de cerb şi căprior, o blană mistreţ şi o blană de vulpe; un binoclu; 130 de alice cu diametrul mai mare de 5 mm, deţinute ilegal şi 33,5 kg carne de vânat (mistreţ).

În fapt, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, cei în cauză ar fi desfăşurat partide de vânătoare ilegale, în mai multe zone din judeţul Prahova. Aceştia ar fi împuşcat căpriori şi mistreţi, utilizând arme de foc letale.

8 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea mai multor infracţiuni de braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi.

Citeşte şi Percheziţii la suspecţi de braconaj în Prahova