Arunci coaja de lamaie? 9 motive care te conving sa o pastrezi

Sunt femei care pur si simplu iubesc lamaile. Sunt fructe citrice care te revigoreaza, improspateaza si miros de-a dreptul divin. Insa, din pacate, multe persoane recunosc ca de obicei decojesc lamaile sau pur si simplu arunca coaja de lamaie la gunoi.

RomaniaTV.net
16 ian. 2015, 09:43
Arunci coaja de lamaie? 9 motive care te conving sa o pastrezi

Ei bine, astazi ti-am pregatit o serie de intrebuintari inedite pentru lamaie si coaja de lamaie care te vor convinge sa renunti la acest obicei.

Ce poti sa cureti cu coaja de lamaie

1. Produs de curatare cu lamaie, homemade

Cunoscut de asemenea sub numele de otet de lamaie, acest lichid este grozav si te ajuta sa scapi de grasime si sa dezinfectezi suprafetele din bucatarie. Pentru a prepara acest produs de curatare, pur si simplu pune cat mai multe coji de lamaie intr-un borcan mare. Toarna otet alb peste aceste coji.

Pune capacul peste borcan si lasa lichidul asa timp de 2 saptamani. Merita asteptarea. Apoi strecoara lichidul. Combina acest produs cu apa (in proportie de 50%-50%) si apoi foloseste-l ca pe orice produs de curatare universal.

2. Scapa de furnici si daunatori

Pune bucati mici de coaja de lamaie pe praguri, pervazuri, la intrari, in fata usilor sau langa fisuri, crapaturi ori gauri unde furnicile sau daunatorii isi fac aparitia. Se pare ca furnicilor nu le place lamaia si nu vor intra astfel in locuinta ta. De asemenea, lamaile sunt eficiente si impotriva gandacilor si puricilor.

3. Improspateaza-ti frigiderul

Pune o coaja de lamaie sau doua in interiorul frigiderului tau pentru a absorbi mirosurile neplacute si pentru a oferi acestui spatiu un miros placut de citrice.

4. Odorizant pentru cosul de gunoi

Arunca pe fundul cosului de gunoi cateva coji de lamaie. Acest truc te ajuta foarte mult, deoarece lamaia va absorbi mirosurile neplacute si va mentine o aroma proaspata in acea zona a cosului de gunoi.

Citeste mai mult pe feminis.ro.