Aşa te îngraşă stresul! Ce păţeşti de fapt, când eşti stresat

Stresul este un inamic de temut care isi pune amprenta greu asupra starii generale de sanatate. Mai mult decat atat, potrivit cercetatorilor, stresul este unul dintre principalii factori care te ingrasa, avand in vedere felul in care actioneaza asupra organismului.

RomaniaTV.net
03 aug. 2015, 06:03
Aşa te îngraşă stresul! Ce păţeşti de fapt, când eşti stresat

In primul rand, stresul duce la incetinirea prorpietatilor glandei tiroide. Aceasta glanda are si rolul de a regla metabolismul si implicit de a ajuta la eliminarea grasimilor in exces din corp. Avand in vedere ca de cele mai multe ori problemele tiroidiene se declanseaza pe fond nervos, este clar cum afectiunile tiroidei, cauzate de stres, pot duce la ingrasare.

Stresul este vinovat totodata de reducerea cantitatii de bacterii necesare pentru procesul de digestie din intestine. Aceste bacterii ajuta la descompunerea si digestia alimentelor iar daca concentratia lor este prea mica, atunci corpul va asimila efectiv substante in exces, ceea ce va duce la ingrasare. Totodata, detoxifierea organismului nu va mai fi realizata corespunzator.

Continuarea pe Lyla.ro.