ASASINAT LA COMANDĂ. Detalii INCREDIBILE despre cum a negociat fostul prefect de Galaţi UCIDEREA unui om

Cătălin Emanoil Bocăneanu, fostul prefect al judeţului Galaţi, a fost reţinut, miercuri, pentru 30 de zile, după ce ar fi încercat să comande asasinarea fostei şefe a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Populaţiei Galaţi, Ileana Schipor, martor principal din dosarul de corupţie în care este anchetat. 

RomaniaTV.net
08 mai 2014, 10:00
ASASINAT LA COMANDĂ. Detalii INCREDIBILE despre cum a negociat fostul prefect de Galaţi UCIDEREA unui om

Cătălin Emanoil Bocăneanu, ajuns în spatele gratiilor în noiembrie 2013, fusese eliberat din arest pe 10 februarie, sub control judiciar.

Surse judiciare au precizat pentru Infobraila ca Bocaneanu a parasit Galatiul, desi avea interdictie de a parasi orasul, intalnindu-se intr-un restaurant din mall-ul din Braila cu un presupus asasin, recomandat de un interlop brailean.

Fostul prefect i-ar fi oferit asasinului, care era de fapt un ofiter sub acoperire, suma de 500 de lei, reprezentand un avans din suma negociata pentru uciderea Ilenei Schipor si care urma sa fie achitata in doua rate.

Totul ar fi inceput in noiembrie 2013, cand fostul prefect se afla in arestul IPJ Galati. Atunci, Bocaneanu a intrat in discutie cu un arestat brailean, membrul unei grupari interlope. Fostul prefect i-ar fi propus interlopului sa gaseasca o persoana care sa o omoare pe Schipor, insa colegul de celula l-a denuntat pe Emanoil Bocaneanu.

Interlopul l-a contactat apoi pe Bocaneanu spunandu-i ca a gasit o persoana dispusa sa o omoare pe Schipor.

Toate discutiile dintre ofiterul sub acoperire si fostul reprezentant al Guvernului in judetul Galati au fost inregistrate. Dosarul in care Bocaneanu este acuzat de instigare la omor, aflandu-se, conform surselor citate, in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila.

Potrivit procurorilor, la data de 1 august 2013, Emanoil Bocaneanu a amenintat-o si a facut presiuni asupra directorului Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati, Ileana Schipor, pentru a o determina sa accepte anagajarea iin institutie a unei prietene a sotiei fostului prefect.

In prezent, Schipor este sef Serviciu Stare Civila din cadrul Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati.