Asistent medical criminal. Niels Hogel, la închisoare pe viaţă: a ucis peste o sută de pacienţi

Un asistent medical din Germania este acuzat că ar fi ucis peste o sută de pacienţi de-a lungul timpului. Procesul criminalului a început, marţi, în oraşul Oldenburg din nordul ţării. Asistentul trebuie să dea acum socoteală pentru faptele sale.

30 oct. 2018, 10:54

Procesul presupusului criminal a început în Olenburg cu un moment de reculegere în memoria victimelor.

Detectivii au descoperit că Niels Hogel le-ar fi administrat pacienţilor lui din două spitale din nordul Germaniei doze mortale de medicamente.  

Scopul criminalului era acela de a le demonstra colegilor săi că îi poate resuscita pe cei pe care, iniţial, îi otrăvise pur şi simplu cu medicamentele administrate.

Asistentul medical Hogel a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru faptele sale.

Procesul  criminalului va dura cel puţin până în luna Mai, perioadă în care specialiştii vor analiza toate testele toxicologice după exhumarea  rămăşiţelor pământeşti ale victimelor.

La cea mai recentă şedinţă de judecată, Hogel a recunoscut că a ucis 36 de pacienţi din Olenburg şi 64 în localitatea vecină, Delmenhorst, între 1999 şi 2005.

 

Anchetatorii germani îl suspectează pe bărbat că ar fi putut comite şi alte crime asemănătoare şi că şi-ar fi incinerat eventualele victime.

Hogel a fost prins în flagrant prima dată în timp ce îi făcea o injecţie neprescrisă de medic unui pacient dela un spital din Delmenhorst. În 2008, el a stat în închisoare timp de 7 ani, fiind acuzat de tentativă de crimă.

Între 2014 şi 2015, a avut al doilea proces, judecătorii găsindu-l vinovat de tentativă de crimă, când la condamnat la închisoare pe viaţă. În acea şedinţă de judecată, criminalul s-a confesat unui psiholog că ar fi ucis încă 30 de persoane de-a lungul vremii.

Dacă justiţia va ajunge la concluzia că  toate aceste crime au fost comise de către asistent, Hogel ar putea deveni unul dintre cei mai mari criminali în serie din istoria Germaniei de după cel de-al Doilea Război Mondial.