Asistentă de la Spitalul din Ploieşti, acuzată că a rupt piciorul unei paciente

Publicat: Marţi, 20 Februarie 2018 14:36 // Actualizat: Marţi, 20 Februarie 2018 14:36 // Sursa: romaniatv.net

O asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este acuzată de fiul unui paciente imobilizate la pat că i-ar fi rupt piciorul mamei sale în timp ce o muta de pe pat pe targă, incidentul fiind analizat de o comisie de disciplină

Fiul pacientei a declarat că mama sa a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, din cauza unor escare. Femeia are 70 de ani şi este imobilizată la pat, fiind paralizată din cauza unui accident rutier suferit în urmă cu mulţi ani. Marian Anton acuză o asistentă medicală că în timp ce a mutat-o pe mama sa, de pe pat pe targă, i-a rupt piciorul.

"Mama nu simte picioarele. Au venit să o ducă la pansat. Şi când au mutat-o pe targă a auzit un pârâit. Apoi, la ceva timp, a observat că piciorul era umflat şi vânăt. Numai asistenta i-a pus mâna pe picior. La radiografie a ieşit că are piciorul rupt", a declarat Marian Anton, potrivit Mediafax.

Bărbatul mai spune că mama sa urmează să fie externată miercuri, acum fiind cu ghips pus.

"Problema este că trebuie să venim la control o dată pe săptămână. Până acum am folosit maşina mea, o puneam pe scaunul din faţă. Acum nu mai pot. Escarele s-au rezolvat mai rămâne partea ortopedică de rezolvat", a mai spus fiul pacientei.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat că în acest caz a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili dacă este neglijenţă sau nu.

"Noi facem acum verificări. Pe de o parte este anchetă a directorului de îngrijiri medicale, pe de altă parte este o verificare făcută de medicul şef de secţie şi asistenta şefă. Ruda spune că la manevrarea pacientei s-a produs fractura. Vom vedea ce a fost", a declarat Niculescu.

Pacienta a fost internată după ce a suferit escare în urma imoblizării.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aistenta pacient picior rupt spital ploieşti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H