ASPA: Peste 3.000 de câini au fost capturaţi în două luni şi peste 900 au fost adoptaţi

În lunile septembrie şi octombrie au fost adunaţi de pe străzi 3.052 de câini, din care 943 au fost adoptaţi de persoane fizice şi 881 de ONG-uri, a anunţat, vineri, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

01 nov. 2013, 13:58
ASPA: Peste 3.000 de câini au fost capturaţi în două luni şi peste 900 au fost adoptaţi

Răzvan Băncescu a declarat că în prezent există 298 de câini în curs de adopţie, dintre care 200 sunt rezervaţi de către un ONG şi alţi 98 de către persoane fizice, pentru aceste animale nefiind încă finalizate procedurile de sterilizare şi microcipare.

Citeşte şi: Lecţii de bună purtare pentru câini: Cum să-ţi dresezi gratis maidanezul adoptat VIDEO

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a mai spus că potrivit datelor Centrului Antirabic de la Institutul „Matei Balş”, a scăzut cu 43 la sută numărul persoanelor muşcate de câinii fără deţinători. Astfel, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2012, la Institutul „Matei Balş” s-au înregistrat 1.477 de cazuri, iar în aceeaşi perioadă a acestuia an au fost 835 de cazuri.

Citeşte şi: Află cum poţi salva viaţa maidanezilor. Totul despre adopţia la distanţă

„În luna octombrie 2013 s-a înregistrat cel mai redus număr de persoane muşcate de câini fără stăpân din ultimi şapte ani”, a declarat Răzvan Băncescu, care a explicat că acest lucru se datorează şi faptului că intervenţiile au avut ca prioritate zonele în care existau haite şi câini agresivi.

Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că în ultimele două luni a fost redus cu 50 la sută şi termenul de soluţionarea a sesizărilor primite de la cetăţeni. Astfel, în prezent cele 15 echipe de hingheri adună în medie 70-80 de câini pe zi, dar şi în cursul nopţii, a precizat Băncescu.

CITEŞTE ŞI: Planul lui Oprescu pentru rezolvarea problemei maidanezilor: În 18 luni vom scăpa de câinii fără stăpân