VESTE PROASTĂ pentru iubitorii de animale. Vezi ce amenzi COLOSALE primesc cei care hrănesc maidanezii

ASPA vrea amendarea celor care hrănesc câinii fără stăpân sau obstrucţionează activitatea de ecarisaj cu sume cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 16:42
VESTE PROASTĂ pentru iubitorii de animale. Vezi ce amenzi COLOSALE primesc cei care hrănesc maidanezii

„Anul trecut am avut această iniţiativă, nu a trecut în Consiliu (CGMB n.r.), dar anul acesta va trece. Peste jumătate dintre incidentele în care persoane din Capitală au fost muşcate erau în proximitatea locurilor în care aceşti câini erau hrăniţi”, a spus coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, el a spus că zilnic se înregistrează aproximativ patru solicitări la 112 privind blocaje ale maşinilor sau agresiuni fizice grave asupra echipelor de prindere.

„La momentul de faţă se ia pe fluxul de semnături tot ce înseamnă semnăturile de rigoare, urmând să fie introduse în dezbaterea publică oficială şi în şedinţa de consiliu pentru votare”, a adăugat Băncescu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Scandalul câinilor fără stăpân: ASPA interzice adopţiile, ONG-urile fac acuzaţii grave

Aproape 18.000 de câini fără stăpân au fost prinşi până în prezent

Aproape 18.000 de câini fără stăpân au fost prinşi din septembrie 2013 până în prezent, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu. El a menţionat că numărul adopţiilor a scăzut foarte mult. Săptămâna trecută au fost 117 raportat la peste 1.000 de patrupede capturate.

Băncescu a semnalat că peste 4.000 de câini fără stăpân au fost eutanasiaţi până în prezent.

Totodată, el a adăugat că adăpostul de la Mihăileşti va avea 225 de locuri pentru câinii adoptaţi la distanţă, pentru care adoptatorii vor plăti o taxă lunară.

„Complementar cu adopţia la distanţă, dat fiind că abandonarea câinilor e pedepsită de lege, trebuie să găsim o formă prin care cetăţenii care nu mai pot păstra acel câine, nu i-au găsit un adoptator sau un stăpân temporar să îl poată preda ASPA. Lucrul acesta se va întâmpla în secţia B a adăpostului de la Pallady, unde toţi cetăţenii care nu mai pot păstra câinii sau din diverse motive pot preda acele patrupede în baza unui proces verbal către ASPA”, a adăugat Băncescu.

Citeşte şi: Descoperire şocantă la marginea Constanţei. Câini împuşcaţi şi zdrobiţi cu bâtele VIDEO