E oficial: Astra Asigurări intră în FALIMENT

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat, miercuri, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări, care se afla în administrare specială, și a decis retragerea autorizației de funcționare, a anunțat miercuri președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

RomaniaTV.net
26 aug. 2015, 10:02
E oficial: Astra Asigurări intră în FALIMENT

„S-a întâlnit Consiliul ASF și a analizat situația societății Astra pe baza unui raport înaintat de KPMG (…) Potrivit concluziilor raportului sunt întrunite cele trei condiții legale care definesc starea de insolvență”, a menționat Negrițoiu.

Potrivit unui comunicat transmis marți, de unul dintre acționari, ‘The Nova Group Investments România’, acționarii majoritari ai Societății de Asigurare-Reasigurare Astra SA intenționau să aducă în companie 425 milioane de lei într-un termen de aproximativ un an, în cadrul unui plan de redresare financiară potrivit căruia asigurătorul ar trebui scos din procedura de administrare specială.

A doua etapă de majorare a capitalului social prevăzută de planul de redresare a Astra Asigurări s-a încheiat în 19 august, însă nu au fost înregistrate subscrieri de capital semnificative și nici nu au fost adresate solicitări de prelungire a procesului de majorare a capitalului social al societății de către investitorii interesați, relevă informațiile transmise miercuri de reprezentanții KPMG, administratorul special al companiei, notează Agerpres.

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societății Astra în februarie 2014, numind firma de consultanță KPMG Advisory în calitate de administrator special.

Planul de redresare al Astra întocmit de KPMG Advisory SRL a fost aprobat de ASF pe 7 aprilie 2014 și prevedea ca măsură principală pentru restabilirea indicatorilor de prudențialitate majorarea capitalului social cu o sumă de până la 490 milioane lei pe o perioadă estimată inițial la aproximativ un an.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a declarat, la jumătatea lunii iulie, că discuțiile referitoare la preluarea Astra sunt „destul de avansate” și există „șanse bune” să fie rezolvată problema în această vară sau, cel puțin, societatea „să intre într-un alt plan de redresare, cu un investitor strategic”.

Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România și Epsilon Estate Provider (99% din acțiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.