Astra Giurgiu, fără PRIME de la UEFA, pentru participarea în Europa League

UEFA a decis suspendarea primelor pentru şase cluburi din cupele europene, între care şi Astra Giurgiu. Decizia nu este, totuşi, definitivă, urmând ca oficiali ai forului fotbalistic european să analizeze situaţia financiară a grupării.

RomaniaTV.net
20 sept. 2013, 16:36
Astra Giurgiu, fără PRIME de la UEFA, pentru participarea în Europa League

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis, vineri, ca primele pentru şase cluburi participante în cupele europene în acest sezon, între care şi Astra Giurgiu, să fie suspendate din considerente legate de fair-play-ul financiar.

Primele pentru cluburile Astra, Metalurg Doneţk (Ucraina), Hajduk Split (Croaţia), HŠK Zrinjski (Bosnia-Herţegovina), Skonto FC (Letonia) şi Trabzonspor (Turcia) au fost suspendate în aşteptarea unei analize aprofundate.

Conform exigenţelor ce figurează în regulamentul UEFA, privind acordarea licenţei cluburilor şi fair-play-ul financiar, grupările participante în competiţiile intercluburi în acest an ar fi trebuit să furnizeze informaţiile legate de toate restanţele la plăţi în 30 iunie 2013. „După ultima sa şedinţă, în septembrie 2013, CFCB a identificat, în şase cazuri, importante sume restante faţă de alte cluburi şi/sau faţă de personal sau faţă de administratori sociali sau fiscali”, se arată pe site-ul UEFA.

Măsura de suspendare a primelor va rămâne în vigoare până când cluburile în cauză îşi vor rezolva problemele privind sumele restante sau până când o decizie finală va fi luată de camera de judecată a CFCB.

Pe de altă parte, camera de investigaţii a CFCB a cerut altor 25 de cluburi informaţii suplimentare, grupările respective urmând să fie monitorizate în săptămânile următoare. „În total, 31 de cluburi au fost invitate să dea informaţii privind situaţia lor, la 30 septembrie 2013, în legătură cu plăţile restante”, se menţionează în comunicatul UEFA.

Echipa Astra Giurgiu a participat în acest sezon în preliminariile Ligii Europa, fiind eliminată în play-off.