ASTRA s-a calificat INCREDIBIL în finala Cupei României. A marcat golul calificării la ultima fază

ASTRA GIURGIU a obţinut o calificare senzaţională în finala Cupei României, învingând cu 2-1, acasă, pe Petrolul. În tur, la Ploieşti, scorul fusese egal, 0-0. Paul Papp a marcat golul victoriei Astrei, la ultima fază a meciului.

16 apr. 2014, 17:29
ASTRA s-a calificat INCREDIBIL în finala Cupei României. A marcat golul calificării la ultima fază

Astra Giurgiu a reuşit o calificare incredibilă în finala Cupei României, graţie victoriei cu scorul de 2-1 (0-1) pe teren propriu în faţa Petrolului Ploieşti, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Astra s-a calificat în premieră în ultimul act al Cupei României, la a patra sa tentativă, după ce în tur a fost 0-0, iar în retur a fost condusă la pauză cu 1-0.

Israelianul Toto Tamuz a deschis scorul pentru Petrolul, deţinătoarea trofeului, în min. 22, reluând cu capul în plasă mingea revenită din bară, după lovitura liberă executată de Juan Albin de la peste 30 de metri. Astra a egalat după pauză, prin Constantin Budescu (52), decarul giurgiuvean reluând din voleu centrarea lui Seidu Yahaya. Golul victoriei şi al calificării a venit în prelungiri (min. 90+4), când Budescu a executat o lovitură liberă, Junior Morais a trimis spre poartă, balonul a fost deviat şi a ajuns la Papp, care l-a trimis în plasă cu o lovitură de cap.

Petrolul a jucat ultimele minute în zece oameni, după ce Vlad Morar a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene primite în decurs de cinci minute, exact cât a jucat în acest meci.

Finala va avea loc pe 23 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti, iar Astra va întâlni pe Steaua sau Dinamo (5-2 pentru Steaua în tur).

ASTRA – PETROLUL 2-1

Min. 90+4 Astra a marcat golul calificării la ultima fază a meciului, prin Paul Papp.

Min. 85 Petrolul joacă în 10 oameni, Morar a fost eliminat.

Min. 52 GOOOL Astra! Budescu a marcat împotriva fostei sale echipe, din centrarea lui Yahaya.

Min. 22 GOOOL Petrolul! Albin a şutat în transversală din lovitură liberă, mingea a revenit în teren şi a fost reluată cu capul în plasă de Tamuz.

Min. 6 Şut Budescu pe lângă poartă.

Formaţiile de start:

Astra: Lung jr – Măţel, Papp, Găman, Morais – Takayuki, Yahaya – Yoda, Budescu, De Amorim – Yazalde. Antrenor: Florin Marin.

Petrolul: Pecanha – Achim, Geraldo, Alcenat, Guiherme – Hoban, De Lucas – Walter, Albin, Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

ASTRA-PETROLUL LIVE SCORE: In aceasta seara, la Giurgiu, ASTRA primeste vizita celor de la PETROLUL in mansa retur a semifinalei CUPEI ROMANIEI, meci in care se pleaca de la scorul de 0-0, ca urmare a primei partide disputate la Ploiesti.