Astrologia aborigenilor: SECRETELE ascunse în spatele constelaţiilor

Deşi în Australia fiecare trib are propria cultură astronomică, majoritatea au poveşti despre o femeie Soare care încălzeşte Pământul şi un bărbat Lună, care a fost cândva un tânăr subţirel, dar odată cu trecerea timpului s-a făcut leneş şi gras.

20 mart. 2017, 12:01
Astrologia aborigenilor: SECRETELE ascunse în spatele constelaţiilor

In privinta calendarelor aborigene, acestea tind să fie diferite de cele europene. Aşadar, în anumite părţi din Australia se foloseşte un calendar cu şase anotimpuri şi unele grupuri de băştinaşi le marchează în funcţie de stele. Multe dintre acestea le dau indicii despre când să se mute în altă zonă, pentru că ele coincid cu dispariţia hranei sezoniere.

Dar nu este necesar să călătoriţi în Australia pentru a afla despre astrologia aborigenilor. Cu mii de ani înaintea grecilor, aborigenii au studiat cerul şi i-au folosit secretele pentru a se adapta traiului arid. Astfel au descoperit cateva forme celeste. Piesă centrală a astrologiei australiene este constelaţia Emu.  Pentru a o putea vedea nu trebuie să va uitaţi direct la stele ci spre aglomerarea de nori închişi la culoare dinspre sud şi cel mai bine este vizibilă în timpul toamnei. 

Descoperă mai multe pe feminis.ro.