Atac armat asupra unui hotel din Nairobi. O persoană a murit şi 15 sunt răpite GALERIE FOTO, UPDATE

Un complex hotelier din Nairobi a fost ţinta unui atac armat, marţi. Două explozii au zguduit complexul hotelier Dusit, precum şi mai multe birouri ce se aflau în acelaşi edificiu.

15 ian. 2019, 14:14

UPDATE: O persoană a murit şi 15 au fost rănite în urma atacului armat islamist

Gruparea teroristă al-Shabaab a revendicat, marţi, atacul, dar nu a dat alte detalii. Patru bărbaţi înarmaţi au pătruns în complexul hotelier, au precizat martori oculari.

În urma atacului au fost incendiate mai multe maşini care se aflau în parcarea complexului, potrivit bbc.com.

Poliţia a înconjurat zona cu un cordon de securitate şi încearcă să evacueze eventoalele persoane care se află în complex.

Citeşte şi Raiduri ale SUA în Somalia soldate cu 62 de militanţi ucişi

O femeie care lucra într-un birou dintr-o clădire alăturată a relatat pentru Reuters că „se aud focuri de armă , iar oamenii au început să iasă în fugă cu mâinile ridicate din clădirea vizată de terorişti. Alte persoane s-au refugiat într-o bancă din apropiere.

În anii recenţi, mai multe atacuri teroriste au avut loc în Kenya – în special în zonele de la frontiera cu Somalia, dar şi din capitala ţării.

În septembrie 2013, gruparea al-Shabaab a comis un atac terorist într-un mall din Nairobi ce a avut ca ţintă persoane care se aflau la cumpărături. A urmat un asediu de 80 de ore, iar 67 de persoane au fost ucise în atacul terorist.