Atac armat de inspiraţie jihadistă în Melbourne

Poliţia australiană a dejucat un atentat terorist inspirat de gruparea jihadistă Stat Islamic. Trei bărbaţi au fost arestaţi. Teroriştii voiau să lovească mulţimi de oameni în Melbourne. 

20 nov. 2018, 21:40
Atac armat de inspiraţie jihadistă în Melbourne

Forţele de securitate australiene au reuşit, marţi, să anihileze un eventual atac terorist de tip islamist, în Melbourne. Atacul fusese pregătit de trei bărbaţi. Poliţia antiteroristă a acţionat în forţă, i-a depistat la timp pe terorişti, evitând un eventual masacru în cel de-al doilea mare oraş din Australia. 

Hanifi Halis, în vârstă de 21de ani, Samed Erikioglu, 26 de ani şi Ertunc Erikioglu, de 30, au fost inculpaţi pentru plănuirea unui atac terorist. Cei trei bărbaţi erau toţi cetăţeni australieni, au precizat autorităţile. 

Graham Ashton, Commisarul şef al Poliţiei din Victoria a declarat că suspecţii nu se hotărâseră încă în cel loc să atace, dar, cu siguranţă, teroriştii vizau zonele cele mai aglonmerate, pentru a comite un adevărat masacru. 

Poliţia australiană a intrat în posesia a 17.000 de apeluri telefonice interceptate şi a 10.500 de mesaje schimbate între grupul terorist.