ATAC ARMAT ÎN ANGLIA. Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, o staţie de metrou a fost închisă

ATAC ARMAT ÎN ANGLIA. Un bărbat înarmat cu un cuţit a luat ostatici mai mulţi oameni, într-un centru de recrutare a forţei de muncă din nordul Angliei. The Guardian scrie că negociatorii au reuşit, după două ore şi jumătate, să-l convingă pe bărbat să elibereze ostaticii. Zona a fost evacuată.

09 iun. 2017, 09:36

ATAC ARMAT ÎN ANGLIA. Un bărbat înarmat cu un cuţit a luat ostatici, vineri dimineaţa, în jurul orei 8.00, mai multe persoane într-un centru de recrutare a forţei de muncă din Newcastle.

Polițiștii au venit la locul incidentului şi au izolat zona, drumurile au fost închise, iar localnicii au fost sfătuiţi să evite zona. Sălile de curs din apropiere, unde se aflau mai mulţi studenți, au fost evacuate. O stație de metrou a fost închisă și trenurile nu trec prin zonă „ca măsură de precauție”.

Din primele informaţii, se pare că atacatorul este un fost angajat al centrului. Potrivit theguardian.com, după mai bine de două ore şi jumătate, poliţiştii cred că au fost eliberați toţi ostaticii şi că în cladire a rămas doar bărbatul înarmat.

Poliţiştii spun că incidentul este izolat și nu este considerat a fi un atac terorist. Până în acest moment nu sunt declarate persoane rănite.

Vă reamintim că sâmbătă, un atac terorist a avut loc în centrul Londrei, în urma căruia şapte persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite.

Citeşte şi Citeşte şi Povestea primei victime a atacului din Londra: „A îmbrăţişat-o şi a văzut cum moare în braţele lui”

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile din Londra în mai puţin de 24 de ore, a anunţat Institutul american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

O fotografie cu un bărbat, care ţine un pahar de bere în mână în timp fuge alături de mai multe persoane din calea teroriştilor care au comis atacul de sâmbătă, sâmbătă seară, din zona London Brigde, a devenit simbolică pentru lupta antiteroristă şi rezistenţa londonezilor sub asaltul acestor evenimente tragice.

Un bucătar român a fost lăudat şi considerat un erou, după ce a oferit adăpost pentru 20 de oameni speriaţi, în brutăria Bread Ahead, notează USA Today.

Citeşte şi Declaraţii EMOŢIONANTE ale prietenilor românului prins în mijlocul atacurilor din Londra: Îi vor trebui câteva zile să-şi revină

Morariu a devenit o erou, iar statutul său, de imigrant, de pe o reţea de socializare nu a fost ignorat. „Un erou? Un bucătar român? Adică unul dintre acei imigranţi români care trăiesc de pe urma beneficiilor bitanice? #londonattack,” a scris pe Twitter Zee Mitha, potrivit usatoday.com.