Atac armat în Canada: Atacatorul, identificat. Era considerat un „călător cu grad ridicat de risc”

Autorul atacului armat ce a avut loc miercuri în Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian de 32 de ani considerat de serviciile de informaţii un "călător cu grad ridicat de risc" şi căruia i-a fost retras recent paşaportul, potrivit mai multor media, citate de AFP.

23 oct. 2014, 05:52
Atac armat în Canada: Atacatorul, identificat. Era considerat un „călător cu grad ridicat de risc”

Autorul atacului armat din Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind un canadian de 32 de ani considerat de serviciile de informaţii un „călător cu grad ridicat de risc”.

Canalul american CBS citează surse oficiale americane care dezvăluie identitatea suspectului, împuşcat de poliţie la prânz la Ottawa.

Responsabili canadieni au confirmat identitatea suspectului cotidianului canadian Globe and Mail, precizând că acest canadian este prezentat ca „un călător cu grad ridicat de risc” de serviciile de informaţii şi căruia i-a fost retras recent paşaportul.

Paşaportul bărbatului care a ucis luni cu maşina un militar într-o suburbie din Montreal a fost de asemenea confiscat în iulie, au anunţat marţi anchetatorii.

Michael Zehaf-Bibeau a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt şi posesie de arme în 2003, potrivit canalului canadian CTV. El este de asemenea urmărit pentru posesie de stupefiante, în apropiere de Montreal şi Ottawa.

Zehaf-Bibeau este suspectat de uciderea în apropiere de Parlament a caporalului Nathan Cirillo, care era de serviciu la monumentul eroilor din Ottawa, a declarat ministrul afacerilor externe John Baird.